Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aivaras Miltenis veržėsi į laisvę, teismas jam pasakė: „Ne“

Už modelio Dovilės Didžiūnaitytės išžaginimą kalintis medikas Aivaras Miltenis jau veržėsi į laisvę. Tačiau susitrumpint bausmės laiką jam nepavyko.
Aivaras Miltenis teisme
Aivaras Miltenis teisme / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Lygtinio paleidimo iš laisvės atėmimo vietų komisija Pravieniškių 2-ajame kalėjime liepos 25 d. priėmė nutarimą taikyti nuteistajam lygtinį paleidimą.

Tačiau Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras R. Juškevičius Kauno apylinkės teismui pateikė skundą, kuriuo prašė Komisijos nutarimą panaikinti ir netaikyti lygtinio paleidimo nuteistajam A. Milteniui.

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai tenkino prokuroro skundą.

A.Miltenis jį skundė aukštesnės instancijos teismui ir prašė palikti komisijos priimtą sprendimą.

Sprendžiant lygtinio paleidimo taikymo klausimą, kiekvienu atveju privaloma įvertinti visas lygtinio paleidimo taikymui reikšmingas aplinkybes: nuteistojo elgesį pataisos įstaigoje, jo elgesio ir mąstymo pokyčius, kurie turi būti akivaizdūs ir įtikinantys, jog asmens elgesys pakoreguotas pakankamai, jog būtų galima pagrįstai spręsti, kad laisvės atėmimo bausme taikomi suvaržymai jau turėjo pakankamą poveikį ir išėjęs į laisvę toks asmuo laikysis įstatymų ir daugiau nebenusikals.

Kauno apygardos teismas, susipažinęs su skundu, skundžiama nutartimi ir teismui pateikta medžiaga bei įvertinęs procesui reikšmingų aplinkybių visumą, konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas pagrįstai sprendė, jog nagrinėjamu atveju nėra pagrindo manyti, kad nuteistasis A.Miltenis jau gali būti paleistas lygtinai iš pataisos įstaigos ir toliau būti taisomas probacijos metu.

Apeliacinės instancijos teismo vertinimu, apylinkės teismas tinkamai įvertino visas lygtinio paleidimo taikymui reikšmingas aplinkybes.

Kauno apygardos teismas nuteistojo skundą atmetė.

A.Mitelis nuteistas 2,5 metų laisvės atėmimo bausme. Į įkalinimo vietą mediko profesiją turintis vyras atvežtas vasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas