Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie trečiąjį pedofilą „Aidą“ viešai samprotavusi Atkuriamojo Seimo deputatė Rūta Gajauskaitė ir leidėjas Aurimas Drižius pasodinti į kaltinamųjų suolą

Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėja baudžiamąją bylą dėl mirusiojo paniekinimo – Kauno apygardos teismo teisėjo Alberto Milinio įsūnio Vaido Milinio apšmeižimo po jo mirties.
R.Gajauskaitės ir A.Drižiaus byla
Rūtos Gajauskaitės ir Aurimo Drižiaus byla / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip žinoma, Drąsius Kedys dėl mažametės prievartavimo kaltino „tris pedofilus“ – išteisintąjį Andrių Ūsą, nušautąjį teisėją Joną Furmanavičių ir mistinį „Aidą“.

Buvusio Kauno apygardos teismo teisėjo Alberto Milinio įsūnis Vaidas Milinis Kauno rajone rastas nušautas 2010 m. gruodžio 11 d.

Vaikino motina Marija Milinienė pasiskundė, kad kriminologė Rūta Gajauskaitė žiniasklaidoje skelbė šmeižikišką informaciją, esą velionis Vaidas ir galėjo būti „trečiasis pedofilas Aidas“.

Kartu su buvusia Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputate į kaltinamųjų suolą šioje byloje yra pasodintas „Laisvo laikraščio“ leidėjas Aurimas Drižius.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas viešai paskleidė apie mirusįjį melagingus prasimanymus, galinčius nulemti žmonių panieką ar pakirsti pagarbą jo atminimui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Leidėjas ir kriminologė šioje byloje jiems mestus kaltinimus dėl mirusiojo paniekinimo atmeta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas