Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsemtu keliu palei Nemuną su sūnumi važiavęs vyras vos nenuskendo – šauktis pagalbos teko plaukte

„Hyundai“ vairuotojui atrodė, kad važiuoja keliu, bet automobilis nuskendo. Po vandeniu atsidūrė ir galimybė išsikviesti pagalbą – sušlapo mobilusis. Vyriškis su sūnumi išvengė žūties, išsiropštęs ant „Hyundai“ stogo, o pagalbos teko šauktis, visų pirma, tiesiogine šio žodžio prasme, plaukte.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min nuotr.

Toks neįprastas laimingai pasibaigęs incidentas pirmadienį nutiko Šilutės rajone.

Teigiama, kad pro Paleičių kaimą veda rekonstruojamas kelio ruožas, kuris kaip tik šiuo metu yra dalinai užlietas. Vietovė yra netoli Nemuno upės, tad dalis pievų, kelių ir kitos infrastruktūros atsidūrė po vandeniu.
„Hyundai“ ekipažas iš pradžių sėkmingai judėjo keliu, nes pagrindas po ratais buvo tvirtas.

Tačiau staiga mašina privažiavo paplautą vietą – nesimatė, kad ten gylis siekė apie 1,5 metro.

Kai beveik visa mašina atsidūrė po vandeniu, netrukus pilnai buvo užlietas ir salonas. Laimė, tiek patyręs mašinos vairuotojas (gim. 1959 m.), tiek jo sūnus spėjo vikriai išsiropšti ir atsidūrė ant stogo. Sušlapęs mobilusis telefonas nebeveikė, tad vyrams teko galvoti, kaip prisišaukti pagalbą. Žmonių aplinkui, kurie matytų, kas dedasi, tuo metu nebuvo.

Tad vyresnis vyriškis, tėvas, nutarė plaukte įveikti gilią vietą, pasiekė „krantą“ ir visas permirkęs nuėjo ieškoti gyventojų, kad paprašytų jų paskambinti į Bendrąjį pagalbos centrą.

15min nuotr./Įvykio vietoje
15min nuotr./Įvykio vietoje

Numeriu 112 iškvietimo sulaukę ugniagesiai gelbėtojai netrukus atvyko į įvykio vietą. Jie prikabino „Hyundai“ ir ištempė šį skenduolį į neužsemtą vietą.

Įvykio liudininkai ir vietos gyventojai stebisi, kad nei kelininkai, nei valdžios atstovai iki incidento nepasirūpino šio „kelio“ atitinkamai pažymėti, kad eismo dalyviai juo nesinaudotų ir nerizikuotų gyvybėmis taip, kaip nutiko „Hyundai“ keliavusiems tėvui su sūnumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas