Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apykoję į teisėją metęs panevėžietis vėl žingsniuos į teismą

Klaipėdos apylinkės teisme bus nagrinėjama baudžiamoji byla dėl nepagarbos teismui ir viešosios tvarkos pažeidimo: ne kartą teistas panevėžietis metė apykoję į teisėją ir ją sudaužė.
Apykojė
Apykojė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose bus nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje anksčiau teistas panevėžietis, kaltinamas tuo, kad jis demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką bei viešai veiksmu, žodžiu užgaulingai pažemino teisingumą vykdančius teismą ir teisėją dėl jų veiklos.

Kaltinamojo akto duomenimis, praėjusių metų rugsėjo 29-ąją, 15 val. viešoje vietoje, Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmuose, posėdžių salėje, skelbiant nuosprendį baudžiamojoje byloje, kitų asmenų akivaizdoje, įžūliu, neleistinu, akivaizdžiai agresyviu ir moralės požiūriu nepriimtinu, aplinkinius šokiruojančiu elgesiu bei grasinimais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai bei sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką, bei viešai veiksmu, žodžiu užgaulingai pažemino teisingumą vykdantį teismą bei Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmų teisėją.

Kaltinamasis atvykęs į nuosprendžio paskelbimą baudžiamojoje byloje, šaukdamas ant nuosprendį skelbiančio teisėjo necenzūriniais žodžiais, agresyviai elgdamasis, gniaužydamas kumščius, taip savo elgesiu reikšdamas grasinimus nuosprendį priėmusiam teismui, nusiplėšęs nuo kojos kardomąją priemonę – intensyvios priežiūros taikymui skirtą įrenginį, metė jį į teisėjo pusę, įrenginiui atsitrenkus į sieną, tuomet jį paėmė ir metė į teisėjo pusę, o įrenginiui atsitrenkus į sieną, jį sudaužė.

Tokiu būdu kaltinamasis padarė 225 eurų dydžio turtinę žalą ir tyčia sugadino svetimą turtą.

Kaltinamajam pareikšti kaltinimai dėl nepagarbos teismui ir viešosios tvarkos pažeidimo (Baudžiamojo kodekso 232 ir 284 straipsniai). Už tai jam gresia laisvės atėmimas iki 2 metų.

Byloje teisiamasis posėdis numatytas rugpjūtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas