Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 02 /15:32

Archeologiniai kasinėjimai prie Vilniaus stoties virto išminavimo operacija

Sostinės Raugyklos gatvėje, netoli Stoties, per kasinėjimus archeologai vieno namo rūsyje manė aptikę sprogmenį. Pasirodo – tai tik dujų balionas. Pareigūnai, aiškinęsi situaciją, laikinai uždarė eismą, evakavo dalį gyventojų. Per keletą valandų situacija stabilizuota. Paaiškėjo, kad informacija apie sprogmenį nepasitvirtino – rastas daiktas yra dujų balionas.
Raugyklos gatvėje archeologai aptiko galima karo laikų sprogmenį
Planas „Skydas“ įvykio vietoje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pirmadienį 11.56 val. UAB „Indema“ darbų vadovas Vilniaus pareigūnams pranešė, kad archeologai, kasinėdami vieno namo (Raugyklos g. 3) rūsyje, aptiko daiktą, panašų į sprogmenį. Manyta, kad yra aptiktas karo laikų artilerijos sviedinys, praneša Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyris.

Į įvykio vietą iškviestos visos specialiosios tarnybos, pavojui pasitvirtinus, buvo planuota vykdyti išminavimo operaciją.

Vilniaus apskrities VPK duomenimis, 12.15 val. paskelbtas operatyvinis planas „Skydas“, įvykio vietoje dirba specialiosios tarnybos.

15min fotoreporteris Vidmantas Balkūnas iš įvykio vietos pranešė, kad pareigūnai evakavo dalį aplinkinių gyventojų. Be to, saugumo sumetimais teko užtverti ir dalį Plačiosios gatvės.

Popietę policija informavo, kad išminavimo operacija baigta – saugumo planas atšauktas, dirbantieji ir gyvenantieji šio įvykio vietoje galėjo sugrįžti prie įprasto ritmo.

15.21 val. pareigūnai pranešė, kad informacija apie sprogmenį nepasitvirtino – rastas daiktas yra dujų balionas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas