Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atlikti netikėti patikrinimai netauriųjų metalų laužo ir atliekų supirktuvėse, nustatyti keturi pažeidėjai

Pareigūnai kartu su bendrovių „Lesto“ ir „Teo“ atstovais atliko netikėtus patikrinimus netauriųjų metalų laužo ir atliekų supirktuvėse. Nustatyti keturi pažeidėjai.
Metalo laužas
Metalo laužas / Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Metalo laužas
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Metalo laužas

Patikrinus supirktuvę Vilniuje, Linkmenų gatvėje, nustatyta, kad supirktuvėje nebuvo pildomi metalo laužo ir atliekų pirkimo-pardavimo faktą patvirtinantys apskaitos dokumentai. Supirktuvėje nebuvo metalo laužo ir atliekų supirkimo apskaitos dokumentų. Supirktuvę tikrinantiems pareigūnams nebuvo pateikti dviejų supirktuvėje buvusių svarstyklių metrologinės patikros sertifikatai.

Patikrinus supirktuvę, esančią Vilniuje, Popieriaus gatvėje, nustatytas draudžiamų supirkti netauriųjų metalų laužo ir atliekų atvejis. Supirkus metalo laužą ir atliekas nebuvo pildomi metalo laužo ir atliekų pirkimo-pardavimo faktą patvirtinantys apskaitos dokumentai.

Dėl nustatytų pažeidimų pradėtos administracinių teisės pažeidimų bylų teisenos. Už šį pažeidimą numatyta bauda nuo 2 tūkst. litų iki 5 tūkst. litų su netauriųjų metalų laužo ir atliekų konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Vilniaus apskrities VPK praneša, kad patikrinus supirktuvę, esančią Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, nustatyta, kad supirktuvėje laikomų pavojingų atliekų konteineris tinkamai nepažymėtas. Dėl nustatyto pažeidimo pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena. Už šį pažeidimą numatyta bauda nuo 500 litų iki 1 tūkst. penkių šimtų litų.

Patikrinus supirktuvę, esančią Vilniuje, Verkių gatvėje, nustatyta, kad supirktuvės patalpose yra laikomi akumuliatoriai neturint teisės sandėliuoti pavojingų atliekų, kurioms yra priskiriami akumuliatoriai.  Informacija pagal kompetenciją perduota Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Vilniaus miesto agentūrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus