Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsidūrė policijos akiratyje: klaipėdietis per socialinius tinklus šnipinėjo buvusią merginą

Klaipėdos pareigūnų akiratyje buvo atsidūręs savo buvusią merginą socialiniuose tinkluose vis šnipinėjęs ir jos prisijungimo duomenis perėmęs vyras. Tyrimas baigtas, kadangi abi pusės rado kompromisą.
Facebook
Facebook / 123RF.com nuotr.

Klaipėdos apskrities Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto elektroninių duomenų perėmimo ir panaudojimo, neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos ir informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo (pagal LR BK 198, 198-1, 167 str.).

Ikiteisminį tyrimą pareigūnai pradėjo kovo mėnesį, gavę 19-metės moters pareiškimą, kad kažkas galimai prisijungia prie jos paskyrų socialiniuose tinkluose, renka ir viešina informaciją apie jos privatų gyvenimą.

Aiškinantis įvykio aplinkybes nustatyta, kad moteris nukentėjo nuo buvusio 22-ejų draugo. Prisijungimo kodus ir slaptažodžius jam atskleidė pati nukentėjusioji, o poros gyvenimo keliams išsiskyrus, jis jungėsi prie moters paskyrų įvairiuose socialiniuose tinkluose, kai kurių paskyrų slaptažodžius pakeitė, gautą informaciją apie jos privatų gyvenimą viešino savo draugams.

Didžiausia už tokią veiką grėsianti bausmė gali siekti iki ketverių metų nelaisvės. Šis tyrimas baigtas šalims susitaikius – vyras įpareigotas metus nenusikalsti, nenusižengti ir atlyginti nukentėjusiajai civiliniu ieškiniu pareikštą žalą.

Klaipėdos apskrities pareigūnai dar kartą primena – savo dokumentus, įvairius slaptažodžius ir prisijungimo kodus saugoti būtina.

Patariama kiekvienai paskyrai naudoti skirtingus slaptažodžius, juos sudaryti iš sudėtingesnių skaičių ir raidžių derinių. Be to, naudinga juos reguliariai keisti, ypač jei kam nors juos atskleidėt ar įtariate, kad jie galėjo būti atskleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento