Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baisiausia istorija iš pareigūno realybės baigėsi tragiškai: bandė gesinti žmogų

Policijos pareigūnas Darijus Malyševas papasakojo jam pačiam labiausiai įsiminusią tarnybinę istoriją, kurios finalas susiklostė tragiškai. Policininkas dar bandė gesinti gyvu fakelu virtusį žmogų, tačiau netrukus sužinojo, kad nelaimėlis mirė.
Darijus Malyševas
Darijus Malyševas / Policijos nuotr.

Visam gyvenimui D.Malyševui į atmintį įsirėžusi nelaimė nutiko viename bendrabutyje, kurio laiptinėje pareigūno dėmesį patraukė tarsi mažų žvakučių pėdsakai ant kiekvieno ar kas antro laiptelio. Kaip paaiškės vėliau – šiais laiptais lipo žmogus, kurio striukė jau liepsnojo ir lydėsi – taip ir atsirado tų varvėjusių degėsių žymės.

Degė jo striukė, bet jis visas buvo liepsnose.

„Išgirdau, kad šaukia žmogus, ir pradėjau bėgti į viršų. Pamačiau ten visiškai liepsnojantį žmogų“, – prisimena pareigūnas, kurio liudijimą Lietuvos policija paviešino savajame „Facebook“ profilyje.

„Jis stovėjo koridoriuje. Degė jo striukė, bet jis visas buvo liepsnose“, – detalizavo pasakotojas.

D.Malyševui teko akimirksniu sumoti, ko griebtis.

Pirma mintis buvo žmogų pargriauti ir pavolioti per grindis, kad liepsnos užgestų. Tačiau šis planas nesuveikė.

Tuomet pareigūnas karštligiškai daužė visas duris, kad kas nors ateitų į pagalbą: reikėjo didelio audeklo arba daug vandens.

„Vieno buto duris atidarė labai užsimiegojęs vyriškis. Iš pradžių nesuprato, bet kai pamatė už mano nugaros tą liepsnojantį žmogų, tada momemntaliai prabudo. O aš toliau bandžiau gesinti tą žmogų, bandžiau tą striukę nuimti. Tada tas vyriškis, iš buto išbėgęs, apipylė jį vandeniu. Ir tas žmogus sukniubo“, – pasakojo gelbėtoju tapęs policininkas.

Tiesa, pareigūno žiniomis, jo ir gyventojo pastangos stebuklu nesibaigė. Nukentėjęs asmuo jau buvo spėjęs patirti su gyvybinėmis funkcijomis nesuderinamų nudegimų, tad medikai po kurio laiko konstatavo jo mirtį.

Suprasti akimirksniu

  • Balandžio mėnesį Lietuvos policijos „Facebook“ puslapyje startavo nauja rubrika #PareigūnoIstorija. Pasakojamos pareigūnams labiausiai įstrigusios istorijos iš jų karjeros.
  • „Įspėjame, kad istorijos, kurias pasakosime, nebus gražios ir su laiminga pabaiga. Daugumą jų skaudžios ir tragiškos“, – iškart perspėjo policijos atstovai, vildamiesi, kad šie pasakojimai iš pirmų lūpų privers susimąstyti, apgalvoti savo elgesį, vertybes, prisiminti brangiausius šeimos narius.

D.Malyševas, atidžiau apsidairęs įvykio vietoje, atkūrė galimą tragedijos scenarijų.

Tikėtina, kad vyriškis rūkė, bet lipdamas laiptais užsnūdo šalia kaimyno buto durų. Apie tai bylojo apsvilęs batų kilimėlis ir nuorūka.

Kai nelaimėlį pažadino ugnis ir skausmas, jis su degančia striuke, matyt, bandė pasiekti laiptais savo būstą arba tiesiog blaškėsi vildamasis pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito