Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltarusiai Druskininkų policininkų nesugebėjo sugundyti net tūkstančio dolerių kyšiu

Ketvirtadienį apie 10 valandą Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Druskininkų policijos komisariato pareigūnai, turėdami informacijos, kad viename iš garažų, esančių garažų bendrijoje „Signalas“, adresu Cimakavo g. 8, Druskininkai, gali būti laikomas didelis kiekis cigarečių, atgabentų iš Baltarusijos Respublikos, atliko patikrinimą.
Doleriai
Doleriai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašoma Alytaus apskrities VPK pranešime, teisėsaugininkai nustatė, kad vienam druskininkiečiui priklausančiu garažu naudojasi du vyriškiai, dažnai atvykstantys automobiliu „Renault Espace“‘ su Baltarusijos Respublikos transporto priemonės registracijos ženklu. Visos aplinkybės bylojo, kad šiuo garažu naudojasi Baltarusijos Respublikos piliečiai ir jame gali būti laikomos akcizais apmokestinamos prekės.

Policininkai akylai sekę, pastebėjo į garažą įvažiuojantį automobilį „Renault Espace“, išlipę du vyriškiai apsižvalgė ir skubiai uždarė duris. Tokie jų veiksmai sukėlė dar didesnį teisėsaugininkų įtarimą.

Pasibeldus į garažo duris, ten buvę vyriškiai labai nenoriai, tačiau atidarė. Patikrinę garažo patalpas ir transporto priemonę, teisėsaugininkai rado 4 tūkst. 423 pakelių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Rūkalai buvo paslėpti garaže esančioje duobėje, automobilyje įrengtose slėptuvėse ir kitose vietose. 2003 metais pagamintas ir tvarkingas „Renault Espace“ nesukėlė įtarimų, kad jame gali būti įrengtos slėptuvės, tačiau pareigūnai nustebo pamatę, kaip išnaudojamos tuščios kėbulo ertmės ir kruopščiai jos paslėptos.

Du baltarusiai suvokę, kad įkliuvo, bandydami išvengti atsakomybės, vienam iš policijos pareigūnų į kelnių kišenę įkišo 1 tūkst. JAV dolerių.

Nustatyta, kad rastų cigarečių kiekis, įskaitant privalomus sumokėti valstybei mokesčius, viršija 250 MGL dydžio sumą ir yra 33 tūkst. 530 litų vertės.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 199 2 str. 1 d. „Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis“ ir 227 str. 1 d. „ Papirkimas“.

Nuomodami patalpas, savininkai turėtų būti atsakingesni – pravartu pasidomėti, kaip naudojamos patalpos. Žinoma, šiuo atveju minėto garažo šeimininkas galbūt ir nenumanė, kokiam tikslui jo nuosavybę naudoja svečios šalies piliečiai. Akivaizdu, kad vieni negailėdami nei laiko, nei jėgų kovoja su akcizais apmokestinamų prekių kontrabanda, o kiti – lyg ir sudaro tinkamas sąlygas tokiam „verslui“ klestėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus