Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 24 /22:46

Juodas šeštadienis Baltijos jūroje: Klaipėdoje nuskendo ukrainietis, pats puolęs gelbėti skęstančiųjų

Šeštadienį apie 19 val. Klaipėdoje, I Melnragės paplūdimyje nuskendo ukrainietis – 45-erių metų amžiaus. Gelbėtojams šeštadienio vakaras buvo darbymetis – Melnragėje vienu metu skendo ir keturi paaugliai. Nors vėjo krante nebuvo justi – jūroje vyravo pavojingos srovės.
Į paplūdimį skubėjo medikai
Į paplūdimį skubėjo medikai / Palangos miesto gelbėjimo tarnybos nuotr.

Šeštadienį veiksmas Melnragės paplūdimyje virte virė, nors buvo iškabinta raudona vėliava, draudžianti maudytis.

Kaip pasakojo gelbėtojai ir paplūdimyje buvę bei nelaimę matę žmonės – vienu metu skendo net keli žmonės. Iš pradžių išgelbėti keturi paaugliai, vieną mergaitę prireikė gaivinti.

Gelbėtojams į pagalbą atlėkė pliaže buvęs vyras.

Tuo pat metu ėmė skęsti dvylikametis ukrainietis. Šį gelbėti ėmė tėvas ir pats ėmė skęsti. Tada į pagalbą atlėkė dar vienas poilsiautojas. Jis ištiesė ranką tėvui ir šis su sūnumi sugrįžo į krantą.

Deja, bet skęstančiųjų gelbėti savanoriškai puolęs maždaug 40-ies ukrainietis buvo įtraukęs jūros vandens. Krante jį bandė gaivinti gelbėtojai bei medikai. Tačiau jam teko konstatuoti mirtį.

Sekmadienį Klaipėdos apskrities VPK pranešė, kad mirusysis buvo 45-erių metų.

Baltijos jūroje šeštadienį skendo daugiau žmonių, du atsidūrė ligoninėje

Kaip jau pranešėme anksčiau, šeštadienio pavakarės duomenimis, Baltijos jūroje apie 17 val. buvo išgelbėti septyni žmonės, du jų – Klaipėdoje.

„Išgelbėto žmogaus klausėme, kas yra, kodėl maudosi, kai negalima. Teisinosi, kad ryt paskutinė diena ir važiuos namo. Juk čia galėjo būti paskutinė kelionė“, – kalbėjo Palangos gelbėtojams vadovaujantis Jonas Pirožnikas.

Palangos gelbėtojai šeštadienio popietę pranešė, kad Šventojoje buvo išgelbėti du skendę vyrai, kuriems 23 ir 30 metų. Abu perduoti medikams ir išvežti į ligoninę.

„Šiandien iškelta raudona vėliava, bangavimas daugiau 3 balų, galingos srovės, maudytis griežtai draudžiama, bet atsiranda nemažai drąsuolių, pasigalynėti su mirtimi“, – pranešė gelbėtojai.

Kaip 15min teigė J.Pirožnikas, dar trys žmonės skendo Palangoje, tačiau jiems medikų pagalbos neprireikė.

Vieną vyrą nuo nelaimės išgelbėjo budrūs poilsiautojai. Jie pastebėjo paplūdimyje įsismaginusią kompaniją. Vienas vyras, akivaizdžiai neblaivus, ėjo maudytis į jūrą, nors buvo draudžiama.

Poilsiautojai ėmė kviesti gelbėtojus. Neblaivus vyras jau buvo įsilipęs į jūrą, bangos ėmė jį nešti. Ištraukto į krantą jo jau laukė policijos pareigūnai. Vyrui nustatytas 2,8 promilės girtumas.

Tuo metu Klaipėdoje, II Melnragės paplūdimyje, dar vadinamame Neįgaliųjų, apie 16 val. buvo išgelbėta moteris. Kiek vėliau patikslinta, kad kartu buvo ir vyras. Abu jie buvo neblaivūs. 45-erių vyrui konstatuotas 0,5 promilės girtumas, 42-ejų moteriai – 0,8 promilės.

Kaip teigė gelbėtojams vadovaujantis Aleksandras Siakki, jūra itin pavojinga, vyrauja atgalinės srovės, traukiančios į jūrą.

Vandens temperatūra šeštadienį siekė apie 19 laipsnių.

VšĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ nuotr./Poilsiautojai šeštadienį nepaisė gelbėtojų įspėjimų ir drąsiai brido į jūrą
VšĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ nuotr./Poilsiautojai šeštadienį nepaisė gelbėtojų įspėjimų ir drąsiai brido į jūrą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas