Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:02

Banditų laikų metodai Kaune: verslininko sunkvežimių padegėjas spruko pats užsiliepsnojęs

„Visa laimė, kad degdamas sunkvežimį, jis pats užsidegė, bėgdamas trenkėsi į konteinerį, nes nematė, kur bėga. Tas atsitrenkimas pažadino mamą“, – taip apie 2023 m. balandžio 25 d. įvykius, susiklosčiusius Vilijampolėje Kaune, 15min pasakojo nukentėjęs verslininkas Airidas (vardas pakeistas). Šiuo metu Kauno teisme nagrinėjama ši sunkvežimių padegimo, galėjusio pasibaigti tragedija, byla. Nors teisiamas tik vykdytojas, nukentėjusysis turi spėjimų, kas galėtų būti tie kerštingi padegimo užsakovai.

1989 m. gimęs kaunietis Mantas Vilčinskas 2024 m. rugpjūčio 5 d. nuosprendžiu Kauno apylinkės teismo buvo pripažintas kaltu ir nuteistas už tai, kad 2023 m. balandžio 25 d., apie 2 val. nakties, Kauno Strazdo gatvėje, namo kieme, veikdamas bendrininkų grupėje kartu su nenustatytu asmeniu, tyčia apipylė degiu skysčiu ten stovėjusius du sunkvežimius MAN ir juos padegė.

Skaitytojo nuotr./Vilijampolėje Kaune sudeginti sunkvežimiai
Skaitytojo nuotr./Vilijampolėje Kaune sudeginti sunkvežimiai

Taip visuotinai pavojingu būdu buvo sunaikintas Kauno verslininkui Airidui (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi) priklausantis turtas.

Įvykio metu užsidegė ir šalia sunkvežimių kieme stovėjęs Airido tėvams priklausantis automobilis. Taip pat sugadinta apie 60 kv. m trinkelių, 10 kv. m tvoros, 20 kv. m pievos, vartų automatika, gaisro metu nukentėjo obelis.

M.Vilčinskas pripažintas kaltu ir dėl to, kad tyčia tą naktį perlipo nukentėjusiųjų namų valdos kiemo, saugomo užrakinamais vartais bei varteliais, tvorą ir taip neteisėtai bei slapta įsibrovė į kitų žmonių gyvenamojo namo teritoriją.

Negana to, tyrimo metu, 2023 m. birželio 14 d., M.Vilčinsko namų virtuvėje, šaldytuve ir ant stalo buvusiame smulkintuve, rasta neteisėtai laikomas nedidelis kiekis narkotinės medžiagos – 0,961 g kanapių. Narkotikų, kaip nustatė tyrėjai, M.Vilčinskas neturėjo tikslo parduoti ar kitaip platinti.

Padegimo kaltininkas buvo išaiškintas remiantis vaizdo stebėjimo kamerų įrašais, paliktų pėdsakų žymėmis, tuo, kad nusikaltimo vykdymo metu pats padegėjas stipriai apdegė rankas, ir kitais surinktais įrodymais.

Kaip teigė nukentėjęs verslininkas, praėjus kelioms savaitėms po padegimo, M.Vilčinskas buvo sulaikytas parduotuvėje apsivogęs. Jo rankos buvo subintuotos.

Nuteisė kalėti lygtinai

Pripažinęs M.Vilčinską kaltu dėl padegimo bei disponavimo narkotikais, Kauno apylinkės teismas paskyrė jam 3-ejų metų įkalinimo bausmę. Tačiau, atsižvelgus į tai, kad kaltinamasis pripažino savo kaltę ir gailėjosi,

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento