Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bebaimis vilnietis Šeškinėje užspaudė į kampą aferistus iš Rumunijos ir laikė tol, kol atvyko policija

Vilniuje vėl įkliuvo pinigus iš lengvatikių renkantys aferistai.
Sulaikyti rumunai švaistėsi nepadoriais gestais
Sulaikyti rumunai švaistėsi nepadoriais gestais / Įvykio liudininko Jono K. nuotr.

Sulaikyti Rumunijos piliečiai, apsimetantys neįgaliaisiais ir prašantys pinigų, antradienį po pietų redakciją informavo 15min.lt skaitytojas Jonas K.

Įvykio liudininkas pasidalijo nuotraukomis ir įspūdžiais su visa 15min.lt auditorija.

Nesunkiai rado lengvatikių

Šiandien apie 15 val. prie PC „Iki“ (Šeškinės g. 32) vaikščiojo trys tamsaus gymio asmenys ir prašinėjo pinigų. Apsimetinėjo kurčnebyliais.

Vienas jų priėjo prie manęs. Pasakiau tam jaunuoliui, kad neduosiu pinigų ir iškviesiu policiją. Tada jis puolė prie solidaus amžiaus moters. Ji jau buvo pasiruošus duoti jiems pinigų ir jau pasirašinėjo jų „blanke“. Aš ją perspėjau, kad to nedarytu. Tada rumunas „pasveiko“ ir kažką kalbėdamas nesuprantama kalba pradėjo šalintis. Aš jam iš paskos ir skambinau 112. Bet pasekus iki Šeškinės g. jis dingo.

Policijai pranešiau, kaip atrodo jis ir kur mačiau, leidausi eiti link savo automobilio. Tik praėjus pro parduotuvę, prie kito išėjimo, jau kitas rumunas prašo pinigų.

Buvo matęs ankstesnę publikaciją

Tada ramiai sėdau į savo automobilį, laukiau kur jis nueis. Ilgai nelaukęs jis pajudėjo Šeškinės gatvės link ir sėdo į žalios spalvos „Opel Astra“ automobilį su prancūziškos registracijos numeriais, kurį jau buvau matęs portale 15min.lt. Nutariau, kad jų negalima paleisti, užstačiau savo automobilį ir neleidau išvažiuoti.

Įvykio liudininko Jono K. nuotr./Sulaikyti rumunai
Įvykio liudininko Jono K. nuotr./Sulaikyti rumunai

Maždaug po 5 minučių atvyko policijos ekipažas ir minėtus asmenis sulaikė, bei pristatė į 6-ąjį komisariatą. Kadangi tai nėra didelis nusikaltimas, jiems bus surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai ir sumokėję baudas galės toliau apgaudinėti vilniečius ir kitų miestų gyventojus. Taigi piliečiai, neapsigaukite ir nedalinkite pinigų tokiems aferistams, o kvieskite pareigūnus. Gal bauda, po baudos jie dings iš mūsų gatvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas