Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 29 /15:12

Biuro patalpose Kaune išpiltas gyvsidabris

Pirmadienio rytą Kauno ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į Savanorių prospekto 66-ajame pastate įsikūrusį biurą. Bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 apie 10.30 val. buvo gautas pranešimas, kad pastato laiptinėje buvo išpiltas gyvsidabris.
gyvsidarbis1
Kaune išlietas gybsidabris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į įvykio vietą išsiųstos Kauno APGV priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Ugniagesių atstovai daugiau informacijos kol kas neturi.

Papildyta 11.18 val.: Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė 15min.lt informavo, kad žmonių sveikatai laiptinėje išpiltas nedidelis gyvsidabrio kiekis nepavojingas. Tikėtina, kad pavojinga medžiaga buvo laikyta stiklinėje talpoje, kuri laiptinėje sudužo, nes ugniagesiai įvykio vietoje rado stiklo šukių.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./gyvsidabris 2
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Gyvsidabri

Evakuoti žmonių iš pastato nereikėjo. Gelbėtojai tik aptvėrė vietą, kurioje pasklidęs gyvsidabris. Jį jau baigiama surinkti. Vėliau patalpa bus valoma, vėdinama.

Dž.Vaitkevičienės teigimu šio įvykio negalima lyginti su rugsėjo 18-ąją A.Ramanausko-Vanago g. 2 numeriu pažymėto daugiabučio laiptinėje užfiksuota didele gyvsidabrio garų koncentraciją. Ji kėlė pavojų žmonių sveikatai ir gyvybei.

Papildyta 15.06 val.: Paaiškėjo, kad ugniagesiai mechaniniu dulkiu siurbliu surinko daugiau nei manyta iš pradžių – apie 300-400 gramų – gyvsidabrio. Jis buvo išsiliejęs „Žaliakalnio verslo centro“ (buvusi Kauno radijo gamykla) pastate, tarp antro ir trečio aukštų esančioje laiptinės aikštelėje.

Laiptinėje buvo išpurkšti 5 litrai kalio permanganato tirpalo. Surinkti teršalai nuvežti į įmonę „Kauno švara“.

Kauno policijos atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius 15min.lt sakė, kad Kauno miesto Centro policijos komisariato tyriėjai renka informaciją apie įvykį ir bus sprendžiama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas