Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 18 /18:32

Dėl gaisro Kauno „Akropolyje“ evakuoti žmonės: degė ventiliacijos turbina

Šeštadienio popietę Bendrasis pagalbos centras (BPC) pranešė apie incidentą Kauno „Akropolyje“. Kaip 15min patvirtino Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, gaisro priežastis – užsidegusi ventiliacijos turbina. Žmonės iš prekybos centro buvo evakuoti, kilusio spontaniško sujudimo metu daugiaaukščiame parkinge neišvengiamai susiformavo spūstys. Vakarop prekybos centras vėl atvėrė duris.

Kaip nurodo BPC, 15.18 val. skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. 49, PC Akropolis, dega stogas, evakuojami žmonės.

Į įvykio vietą išsiųstos Kauno APGV priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Informacija apie įvykį perduota Kauno apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Tiek prekybos centro viduje, tiek aplinkiniuose miesto centro kvartaluose buvo jaučiamas degėsių kvapas.

VIDEO: Degė Kauno „Akropolio“ stogas, buvo evakuojami žmonės – 15min skaitytojai dalinasi vaizdais

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgų valdymo specialistas Renaldas Kuliešius 15min nurodė, kad „Akropolyje“ buvo evakuoti visi jame buvę žmonės, kiek tiksliai – jis negalėjo nurodyti.

Tuo metu gaisro priežastimi įvardijama restorane „Guacamole“ užsidegusi ventiliacijos turbina.

„Degė ventiliacijos turbina, dabar ji užgesinta. Ardysime dabar stogo gabalėlį, kad įsitikintume, jog gaisras neišplito“, – patvirtino jis.

Apie nukentėjusius kol kas nepranešta.

15min skaitytojai iš įvykio vietos pranešė, kad susidarė eismo spūstys – buvo sunku išvykti iš automobilio stovėjimo aikštelės.

„Sunkoka buvo nepamesti vieni kito kai tiek daug žmonių vienoj vietoj tuo pačiu metu. Tikrai tikimės, kad viskas greituoju laiku bus sutvarkyta bei niekas nenukentėjo“, – rašo skaitytoja Sofija.

Suprasti akimirksniu

  • Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos registre įvykis įformintas taip: gruodžio 18 dieną 15.18 val. gautas pranešimas, kad Kaune, Karaliaus Mindaugo pr., dega PC „Akropolis“ stogas atvira liepsna. Iš ventiliacijos vamzdžio, esančio ant pastato stogo, rūko dūmai. Nustatyta, kad degė restorano „Guacamole“ ventiliacijos turbina.
  • Apdegė ir apsilydė 2 kv. metrai bituminės stogo dangos, išardyta dar apie 4 kv. m. stogo. Išardytas iš restorano grilio einantis vamzdis (vamzdžio vidus buvo apsinešęs derva), užgesintos ir viduje buvusios žarijos. Iš „Akropolio“ patalpų apsaugos darbuotojai evakavo apie 10 000 viduje buvusių lankytojų ir darbuotojų.

„Šeštadienį Kauno „Akropolyje“ dėl restorano „GUACAMOLE“ virtuvėje kilusio gaisro buvo nedelsiant pradėta lankytojų ir darbuotojų evakuacija.

Pirminiais duomenimis, dėl įvykio prekybos centre nenukentėjo nė vienas žmogus. Evakuacijos metu prekybos centre buvo daugiau kaip 3500 lankytojų ir darbuotojų, visi jie evakuacijos metu pastatą paliko per 10 min.

Šiuo metu vietoje dirba ugniagesiai. Savo ruožtu, bendradarbiaujame su atsakingomis tarnybomis ir aiškinamės įvykio aplinkybes, jų priežastis galėsime pateikti atlikę detalesnį tyrimą“, – rašoma išplatintame Kauno „Akropolio“ valdytojos Brigitos Kuodytės komentare.

18 valandą, gavus patvirtinimą, kad gaisras prekybos centre lokalizuotas bei į pastatą patekti saugu, atnaujinta Kauno „Akropolio“ veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas