Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brakonieriai šimto metrų tinklu pagavo penkiolika žuvų

Sieną su Rusija saugantys pasieniečiai Pagėgių savivaldybėje sulaikė du brakonieriavimu įtariamus vyrus. Jie šimto metrų tinklu jau buvo pagavę 15 žuvų. Šie brakonieriai už tokią veiklą buvo įkliuvę ir pernai.
Žuvys
Žuvys / VSAT nuotr.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Plaškių užkardos pasieniečiai Pagėgių savivaldybės Plaškių kaimo prieigose pastebėjo šalia Gėgės upės įtartinai besielgiančius vyrus. Šie ruošėsi žvejybai neleistinu būdu – tiesė žvejybinį tinklą. VSAT pareigūnai iškvietė Klaipėdos apskrities aplinkos apsaugos departamento Tauragės rajono agentūros pareigūnus.

Būdami pasaloje pasieniečiai su gamtosaugininkais užfiksavo, kaip du jų stebimi vyrai spiningu užkabino Gėgėje pastatytą tinklą pradėjo jį traukti iš vandens. Pareigūnai sulaikė 28 metų ir 36 metų Pagėgių savivaldybės gyventojus.

VSAT praneša, kad šimto metrų tinkle pasieniečiai ir gamtosaugininkai aptiko 4 karosus, 3 lynus ir 8 karšius. Sulaikytieji į pasieniečių ir gamtosaugininkų rankas pakliūna jau ne pirmą kartą. Pernai gegužę  jie taip pat įkliuvo, kai žvejojo Gėgėje neleistinu būdu.

Sekmadieninį brakonieriavimo atvejį tiria Klaipėdos apskrities aplinkos apsaugos departamento Tauragės rajono agentūros pareigūnai. Jie brakonierius už žvejybos taisyklių pažeidimus ir už gamtai padarytą žalą baus tūkstantinėmis baudomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai