Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

B.Vyšniauskas vėl teisme: prašoma ištirti seną lagaminą ir perklausyti telefoninius pokalbius

Klaipėdos apygardos teisme ketvirtadienį vėl atsiversta vadinamoji dopingo byla, kurios epicentre kaltinamieji Bronislavas Vyšniauskas ir Antanas Jakimavičius. Šią savaitę apie diskvalifikaciją dešimtmečiui išgirdęs garsus sunkiaatlečių treneris B.Vyšniauskas pasiekė, kad aukštesnės instancijos teismas giliau išnagrinėtų bylą ir peržiūrėtų įrodymus.
Bronius Vyšniauskas teisme
Bronislavas Vyšniauskas teisme / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Teismas tenkino kaltinamųjų prašymą nagrinėti bylą uždarame posėdyje.

Sausį Klaipėdos apylinkės teisme B.Vyšniauskas pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo dopingo medžiagomis. Jam skirta 5000 eurų bauda. Jis kaltintas neteisėtai laikęs daugiau kaip 1000 vienetų įvairių tablečių, priskiriamų anabolinių ir androgeninių steroidų grupei. Antradienį Lietuvos antidopingo agentūra pranešė, kad B.Vyšniauskas diskvalifikuojamas dešimtmečiui. Tokios trukmės diskvalifikacija – rekordinė Lietuvoje. Priimant tokį sprendimą buvo atsižvelgta į faktą, kad už dopingo vartojimą buvo diskvalifikuoti septyni šio trenerio auklėtiniai.

Teisiamųjų suole buvo atsidūręs ir trenerio sūnus, praeityje garsus sportininkas, šiuo metu verslininkas Ramūnas Vyšniauskas. Teisme jis išgirdo palankų sprendimą ir buvo išteisintas.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Antanas Jakimavičius ir Bronius Vyšniauskas prie teismo
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Antanas Jakimavičius ir Bronius Vyšniauskas prie teismo

Buvęs Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneris A.Jakimavičius kaltintas dopingo laikymu, turint tikslą jį platinti ir draudžiamų medžiagų gabenimu. Jis pripažintas kaltu ir taip pat gavo baudą.

Klaipėdos apylinkės teismo sprendimas netenkino nei prokuratūros, nei nuteistųjų.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijos Gulenkovas teigė, kad bus siekiama griežtesnės bausmės kaltinamiesiems. „Sieksime, kad jie būtų nubausti, kaip ir numato teisės aktai, šimtatūkstantinėmis baudomis“, – prieš teismo posėdį komentavo prokuroras. Siekiama, kad B.Vyšniauskui būtų skirta 122,5 tūkst. eurų bauda, o A.Jakimavičiui – 107,5 tūkst. eurų.

A.Jakimavičius patikino, kad teisme „siekia teisingumo“ ir jaučiasi neteisėtai apkaltintas. Apie galimą susidorojimą kalbėjo ir B.Vyšniauskas, parodęs pluoštą atspausdintų 15min publikacijų, kuriose apie dopingą esą kalbama netiesa.

„Nieko neprašau, nenoriu nieko“, – atrėžė žurnalistų paklaustas, ko siekia apskundęs apylinkės teismo sprendimą. Jis dar kartą pabrėžė buvęs nekaltas.

B.Vyšniausko advokatas pasiekė, kad teisėjų kolegija iš naujo įvertintų įrodymus. „Siekiame, kad būtų perklausyti telefoniniai pokalbiai, nes apylinkės teisme tai nebuvo padaryta. Taip pat norime, kad būtų peržiūrėtas lagaminas su vaistais. Kai kurie įsigyti prieš 10-15 metų ir buvo skirti treneriui asmeniniam naudojimui. Tos medžiagos nebuvo tirtos“, – pabrėžė advokatas Deividas Ivanauskas.

B.Vyšniauskas, paklaustas žurnalistų, iš kur tokie dideli kiekiai tablečių, atkirto, jog ir dabar kasdien vartoja po 8 tabletes dėl skydliaukės. „Namuose rastumėte 400 tablečių, bet kas žino tokių vaistų paskirtį, žino, kad tai – nėra daug“, – atkirto jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas