Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Brutalus rytinis užpuolimas Vilniuje: 18-metė buvo apsiginklavusi – nusikaltėliui davė atkirtį

Nesaugumo nuotaikas sostinėje pakurstė dar vienas išpuolis: pirmadienį Vilniuje prie mokyklos buvo užpulta jauna praeivė. Laimė, šįkart 18-metė buvo pasirengusi duoti atkirtį – vilnietę užpuolusiam vyrui teko sprukti.
Temos iliustracija
Temos iliustracija / 15min archyvo nuotraukų koliažas

Pranešimą apie naująjį išpuolį 15min šiandieną aptiko socialiniame tinkle „Facebook“, o kad toks nusikaltimas fiksuotas bei tiriamas – patvirtina ir policija.

18-metė pirmadienį buvo užpulta taip pat viešoje vietoje, rytinio piko metu, sostinės Pašilaičių rajone.

15min primena, kad pastaruoju metu Vilniuje neramu, ypač suaugusieji nuogąstauja dėl vaikų, jaunimo saugumo: Karoliniškių ir Žvėryno bendruomenės buriasi į savigynos būrius po nepilnametės išžaginimo miškelyje, keli ankstesni vaikų užpuolimai lieka neatskleisti, lyg to būtų negana, savaitgalį mįslingomis aplinkybėmis be žinios dingo ir jau ilgiau nei dvi paras karštligiškai ieškomas 15-metis vilnietis Mykolas Davidonis.

Šiandieną 18-metė mergina buvo užpulta taip pat viešoje vietoje, rytinio piko metu, sostinės Pašilaičių rajone.

„Norime informuoti, kad šiandien (2023-02-06) apie 8.10 val. Vilniuje, Medeinos g. (Pašilaičiuose), prie mokyklos, buvo užpulta 18 metų mergina“, – pranešama socialiniame tinkle. Remiantis šiuo pranešimu, nepažįstamas vyras merginą, prieš ją užpuldamas, kurį laiką sekė, sėlino iš paskos.

Teigiama, kad merginai pavyko apsiginti panaudojant ašarines dujas.

Užpuolikas pasišalino.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje 15min pirmadienį sužinojo, kad apie šį įvykį buvo operatyviai pranešta ir policijai. Pareigūnai nedelsdami ėmėsi baudžiamosios bylos: atliekamas ikiteisminis tyrimas, ieškoma įtariamojo.

Policijos atstovai patvirtina, kad gindamasi nukentėjusioji panaudojo pipirinių dujų balionėlį. Pirminiai bylos duomenimis, užpuolikas merginai čiupo už rankos, kurioje ji nešėsi rankinę.

Užpultoji nesužalota, plėšikui jo užmačios taip pat nepavyko – būtent dėl to įvykis tiriamas pagal LR Baudžiamojo kodekso 22 str. 1 d. ir 178 str. 2 d. (traktuojamas ne kaip apiplėšimas, o pasikėsinimo įvykdyti vagystę).

„Pasidalinkite, prašau, informacija dėl galimų grėsmių savo bendruomenėje“, – į gyventojus kreipiasi šio įrašo socialiniame tinkle autorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas