Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Butą, kur rasti negyvi mergina ir vaikinas, policija lankė išvakarėse: pareigūnai nieko neįtarė

Vilniuje rasta, kaip rodo pirminiai duomenys, nužudyta mergina ir tikriausiai nužudęs jos draugas. Pasirodo, į tą patį būstą sunerimę kaimynai kvietė policiją, įtardami tuose namuose smurtą. Bet pareigūnai per uždarytas duris nieko neišgirdo. Gal žmogžudystė jau buvo įvykdyta?
Pranešta apie Architektų g. rastus dviejų jaunuolių kūnus
Policijos pajėgos prie daugiabučio Architektų g. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Balandžio 19 d. apie 13 val. 50 min. Vilniuje, Architektų g., bute, rasti mirusių moters (g. 2003 m.) ir vyro (g. 2001 m.) kūnai. Pirminiais duomenimis, vyras mirtinai sužalojo draugę, po ko mirtinai susižalojo pats. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. (dėl tyčinės žmogžudystės), skelbiama ketvirtadienį viešinamoje įvykių suvestinėje.

Ketvirtadienį taip pat paaiškėjo, kad dar galimo nužudymo išvakarėse, antradienį, apie 20 val., į tą patį būstą sostinės Lazdynų rajone buvo kviečiama policija.

„Buvo pranešta, kad kaimynę muša vyras, galimai yra mažamečių. Tokį pranešimą mums perdavė BPC. Policijos pareigūnai nurodytu adresu nuvyko per 8 minutes. Buvo daug kartų skambinama į duris, beldžiama. Bet durų niekas neatidarė“, – Lrt.lt cituoja Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėją Juliją Samorokovskają.

Teigiama, pareigūnai prie durų praleido apie pusvalandį, bet grumtynių garsų ar pagalbos šauksmo per tą laiką nebuvo girdėti. Todėl patruliai taip viską ir užfiksavo bei išvyko dirbti toliau.

Laužti durų jie tuo metu dar neturėjo pagrindo.

Tikslus dviejų asmenų mirties laikas, kaip ir priežastis, dar nėra žinomas. Tai policijai turėtų padėti nustatyti teismo medicinos ekspertai. Kol kas neatmestina, kad kruvinieji įvykiai bute galėjo vykti ne tuomet, kai pirmąjį kūną rado giminaičiai, o visai kitą dieną.

Kaip 15min pasakojo išvakarėse, netgi pranešimas apie negyvą žmogų bute pareigūnams išskirtinio nerimo iš pradžių nesukėlė, į jį buvo reaguojama kaip į „paprastą“ C kategorijos iškvietimo. Susidarė klaidingas įspūdis, kad namuose tiesiog rastas natūralia mirtimis miręs asmuo, ir tiesiog reikės užfiksuoti šį mirties faktą.

Tačiau vaikinas, apie kurį pranešta, rastas sužalotas (su galimos savižudybės požymiais), o netrukus kraujo klane aptikta ir, kaip manoma, nužudyta mergina. Visos dvigubos mirties aplinkybės tiriamos toliau.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne