Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Alytaus rajono meras A.Vrubliauskas vėl lankysis teisme: kadencija pasibaigė, o kompiuterio ir telefono negrąžino

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Algirdui Vrubliauskui ir Gintarei Jociunskaitei pareikšti kaltinimai dėl turto pasisavinimo, dokumento suklastojimo ir disponavimo juo bei piktnaudžiavimo. Šioje byloje kaltinimų sulaukė ir dar du savivaldybės administracijos darbuotojai.
Algirdas Vrubliauskas
Algirdas Vrubliauskas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kaip informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, baudžiamosios bylos duomenimis, A.Vrubliauskas 2019–2023 m. kadencijos laikotarpiu, eidamas Alytaus rajono savivaldybės mero pareigas, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi ir siekdamas asmeninės turtinės naudos, pasisavino jam patikėtą svetimą turtą – planšetinį kompiuterį ir du mobiliuosius telefonus.

Pasibaigus mero kadencijai, kaltinamasis pareigų atlikimui patikėtus įrenginius turėjo gražinti Alytaus rajono savivaldybės administracijai, tačiau jų, kaip įtariama, tyčia negražino.

G.Jociunskaitė kaltinama, kad 2019–2023 m. kadencijos laikotarpiu, būdama Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktore, piktnaudžiaudama tarnybine padėtimi, siekdama asmeninės turtinės naudos, suklastojo tikrus dokumentus, juose patvirtindama tikrovės neatitinkančius duomenis, kuriuos panaudojo pasisavindama jai patikėtą mobiliojo ryšio telefoną.

Alytaus rajono savivaldybės nuotr./Gintarė Jociunskaitė
Alytaus rajono savivaldybės nuotr./Gintarė Jociunskaitė

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai tyrimo metu nustatė, kad kaltinamoji pateikė dokumentus dėl mobiliojo telefono nusidėvėjimo, netinkamumo naudoti ir įrenginio nurašymo, tačiau po tariamo nurašymo moteris mobiliuoju telefonu toliau naudojosi.

Trečia kaltinamoji, Alytaus rajono savivaldybės administracijos buvusi darbuotoja, piktnaudžiaudama tarnybine padėtimi, kaip įtariama, suklastojo penkis turto nurašymo ir likvidavimo aktus, juose patvirtindama melagingus duomenis apie naudojimui netinkamus įrenginius.

Tyrimo duomenimis, ketvirtas kaltinamasis, Alytaus rajono savivaldybės administracijos darbuotojas, suklastojo tikrus dokumentus – įrenginių defektavimo aktus.

Įtariama, kad defektavimo dokumentuose kaltinamasis pateikė tikrovės neatitinkančius duomenis, o suklastotus dokumentus panaudojo.

Manoma, kad kaltinamieji savo neteisėtais veiksmais pakirto pasitikėjimą Alytaus rajono savivaldybės administracija, sumenkino institucijos autoritetą bei padarė turtinę ir neturtinę žalą minėtai savivaldybei.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmenys yra nekalti, kol jų kaltumas nėra įrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko STT pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant