Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs muitinės pareigūnas Kaune nuteistas ir už ginklą, ir už girtumą

Kauno apylinkės teismas buvusiam Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnui Kristupui Norkui skyrė 40 parų areštą už tai, kad jis namuose neteisėtai laikė šaunamąjį ginklą ir šaudmenis. Šią bausmę teismas subendrino su prieš mėnesį Kauno apylinkės teismo už vairavimą esant neblaiviam paskirta 40 parų arešto bausme ir skyrė galutinę 60 parų arešto bausmę, kurią buvęs muitininkas turės atlikti areštinėje.
Ginklas
Asociatyvi iliustracija / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Bylos duomenimis, K.Norkus nuo 2014 m. liepos 1 d. iki 2016 m. spalio 19 d. neteisėtai, neturėdamas leidimo savo namuose laikė 2010 m. rudenį įsigytą 6 mm kalibro revolverį „Alfa 620“ bei devynis šovinius.

Minėtą ginklą policijos pareigūnai rado apžiūrėdami įvykio vietą, sureagavę į pranešimą apie ginkluotą apiplėšimą K.Norkaus namuose. Apžiūrėdami įvykio vietą, pareigūnai ginklą rado miegamajame, ant lovos atbrailos.

Sureagavę į pranešimą apie ginkluotą apiplėšimą K.Norkaus namuose, pareigūnai miegamajame rado paties šeimininko neteisėtai laikomą revolverį.

Teisme apklaustas kaltinamasis teigė, kad ginklą įsigijo dirbdamas Muitinės kriminalinėje tarnyboje, nes tuo metu jautėsi nesaugus, tačiau vėliau pamiršo jį turįs.

Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene ketvirtadienį paviešintame pranešime primenama, kad 2014 m. liepos 1 d. keitėsi Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymas, kuris įpareigojo asmenis, turinčius neregistruotų ginklų, juos užregistruoti. O už įstatyme numatytų pareigų nevykdymą numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Teismas pažymi, kad nors tuo metu, kai kaltinamasis K.Norkus įsigijo ginklą, jo registruoti nereikėjo, tačiau tai jis turėjo padaryti įsigaliojus minėto įstatymo pataisoms.

Teismas nepatikėjo K.Norkaus versija, kad jis pamiršo turįs šį ginklą, nes įvykio vietos apžiūros metu ginklas buvo padėtas atviroje ir gerai visiems prieinamoje vietoje „Nors kaltinamasis teigė, jog ginklo neužregistravo ir leidimo neįgijo dėl aplaidumo, tačiau iš byloje esančių duomenų matyti, kad ginklas nebuvo paslėptas, todėl nėra pagrindo teigti, jog jis apie ginklą nežinojo“, – rašoma teismo nuosprendyje.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad K.Norkus padarė apysunkį nusikaltimą, yra teistas, nedirba.

Taip pat teismas atsižvelgė į tai, kad ginklas yra įsigytas prieš šešerius metus ir per šį laikotarpį nebuvo panaudotas pažeidimams ar nusikaltimams daryti.

„Šiuo konkrečiu nusikaltimu nebuvo padaryta tokio dydžio žala įstatymo saugomoms vertybėms, kokia paprastai padaroma disponuojant šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ir tai byloje laikytina išimtinėmis aplinkybėmis“, – pažymi teismas.

Revolveris „Alfa 620“ bus konfiskuotas ir perduotas Lietuvos Respublikos ginklų fondui.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas