Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs seniūnas Ignalinos rajone tvarkėsi kaip savo kišenėje: už korupciją nuteistas su Zigmantais

Panevėžio apygardos teismas buvusį Ignalinos rajono vienos seniūnijos seniūną Juozą Paukštę pripažino kaltu dėl kyšininkavimo, o bendrovės direktorių Rimantą Zigmantą – dėl valstybės tarnautojo papirkimo. Abu jie ir bendrovės direktoriaus žmona, gydytoja Dalia Zigmantienė, taip pat nuteisti ir už dokumentų klastojimą.
Grynieji eurai
Asociatyvi iliustracija / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Nusikalsti neapsimoka: už korupcinius nusikaltimus skirtos 40 tūkst. eurų baudos, rašoma Lietuvos Respublikos prokuratūros antradienį paviešintame pranešime.

Buvusiam seniūnui J.Paukštei skirta subendrinta 20 tūkst.eurų dydžio bauda ir uždrausta 3 metus užimti valstybės tarnautojo pareigas. Iš jo taip pat priteista atlyginti 1,5 tūkst. eurų dydžio turtinę žalą, kurią patyrė Ignalinos rajono savivaldybės administracija. Bendrovės direktoriui R.Zigmantui skirta 16,8 tūkst. eurų, o jo sutuoktinei – 3,7 tūkst. eurų dydžio baudos.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad tuometis Naujojo Daugėliškio seniūnijos vadovas J.Paukštė pareikalavo, jog pažįstamo R.Zigmanto vadovaujamos statybos bendrovės darbininkai atliktų jo sodyboje statybos ir remonto darbus.

R.Zigmantas buvo suinteresuotas palaikyti su J.Paukšte gerus santykius, nes jo bendrovė ne kartą atliko ir ateityje ketino atlikti minėtoje seniūnijoje įvairius statybos ir remonto darbus, kuriuos priimti privalo seniūnas. Todėl J.Paukštei sodyboje reikalingi darbai buvo atlikti bendrovės direktoriaus lėšomis.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad R.Zigmantui neteisėtą paslaugą padarė ir seniūnas. Seniūnas suorganizavo, kad seniūnijos darbuotojas atliktų darbus bendrovės direktoriaus šeimos sodyboje, o dokumentuose buvo melagingai fiksuojama apie jo darbą seniūnijoje ir už tai mokamas atlyginimas iš Ignalinos rajono savivaldybės biudžeto.

Atliekant ikiteisminį tyrimą į pareigūnų akiratį pateko ir R.Zigmanto žmona Dalia. Buvo nustatyta, kad, sutuoktinio prašymu, 2017 metų liepą ji sukurstė kolegę gydytoją suklastoti vyro, dirbančio jų šeimos sodyboje, asmens sveikatos istoriją ir elektroninius nedarbingumo pažymėjimus. Tokiu būdu nelegalus darbininkas, užuot dalyvavęs Užimtumo tarnybos organizuojamoje programoje, turėdamas nedarbingumo pažymėjimą dirbo R.Zigmanto sodyboje.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos tyrėjai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pasak valstybinį kaltinimą teisme palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros ONKTS prokuroro Manto Jurkėno, teismas atsižvelgė į prokuratūros argumentus ir nuteistiesiems skyrė pinigines baudas. „Padarytos korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos leido nuteistiesiems gauti asmeninę naudą, bet dabar už tai teks sumokėti kur kas didesnes baudas. Laikas suprasti – nusikalsti neapsimoka“, – pranešime cituojamas prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas