Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 18 /17:05

Buvusiam kriminalistui – įtarimai dėl Radviliškio gimnazisto bauginimo: vežė į mišką, liepė išsikasti duobę?

Vienam Radviliškio miesto Lizdeikos gimnazijos gimnazistui teko išgyventi siaubingas akimirkas – pirmiausiai vaikinas buvo sumuštas Radviliškio centre, tada ištemptas iš automobilio ir jėga įsodintas į kitą bei nuvežtas į mišką, kur jam esą liepta išsikasti duobę.
Policijos kontrolės postas Nemenčinės plente
Asociatyvi iliustracija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip rašo visuomenesbalsas.lt, Deividas mokykloje susipažino su mergina, kurios mama – Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnė, o tėvas – buvęs kriminalistas.

Nors teigiama, kad Deividas su pareigūnų dukra jau buvo išsiskyręs, po vieno vakarėlio mergina atsidūrė ligoninėje, o įniršęs tėvas esą pradėjo ieškoti kaltųjų ir jo įniršis nukrypo būtent į Deividą.

Kai vežė iš Radviliškio, buvo nesmagu, bet kai nuvežė į mišką, pasidarė labai baisu. Davė kastuvą ir liepė kasti.

Tuo metu esą ir surengta egzekucija, nuvežus jaunuolį į mišką.

Vaikinas tikina, kad tada buvo labai išsigandęs. „Sėdėjau mašinoje, kai staiga kažkas pradarė duris ir trenkė. Tada išvilko iš mašinos ir pamačiau, kad tai merginos, su kuria draugavau, tėvas. Jis buvo labai įniršęs, pareikalavo atiduoti telefoną. Kai vežė iš Radviliškio, buvo nesmagu, bet kai nuvežė į mišką, pasidarė labai baisu. Davė kastuvą ir liepė kasti. Iškasiau dar ne tokią gilią, kai paliko mane vieną. Tada šiek tiek atlėgo“, – cituoja jo pasakojimą visuomenesbalsas.lt.

Du prieštaringi tyrimai

Šiaulių apskrities policijoje dabar atliekami du prieštaringi tyrimai.

Visuomenesbalsas.lt svetainės duomenimis, vienoje byloje pareigūnų šeima yra nurodžiusi, kad Deividas su draugais persekioja, terorizuoja jų dukterį. Kitame tyrime būtent jaunuolis yra pripažintas nukentėjusiuoju – dėl smurto, pagrobimo, bauginimų.

Tiriamas neteisėtas laisvės atėmimas

Kaip 15min ketvirtadienį sužinojo Generalinės prokuratūros (GP) Komunikacijos skyriuje, Šiaulių apskrities VPK Radviliškio rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai šių metų kovo 4 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto laisvės atėmimo.

Nuo 2023 m. balandžio 7 d. tyrimą tęsia Šiaulių apskrities VPK Pakruojo rajono PK Veiklos skyriaus tyrėjai. Tyrimo metu apklausti proceso dalyviai (nukentėjusysis, įtariamieji, liudininkai), galintys turėti reikšmingos informacijos, laiku surinkti tyrimui reikšmingi duomenys.

Įtarimai dėl galimo neteisėto gimnazisto laisvės atėmimo pareikšti dviem asmenims, kurie savo kaltės klausimo bent kol kas nekomentuoja.

Pagal šiuo metu prokuratūros turimą informaciją, įtarimai dėl nusikalstamų veikų pareikšti 2 asmenims – D. R. ir A. R., kurie savo kaltės klausimo nekomentuoja.

„Tyrimas yra tęsiamas, bus atliekami privalomi procesiniai veiksmai, vertinama jų metu gauta informacija, tad pasakyti, ar byla bus perduodama teisminiam nagrinėjimui, koks bus galutinis veikos kvalifikavimas, ar bus priimtas kitas Baudžiamojo proceso kodekse numatytas procesinis sprendimas, šiuo metu negalime.

Pažymime, kad detalesnės informacijos, siekiant užtikrinti sėkmingą tyrimo eigą, šioje proceso stadijoje pateikti negalime“, – teigiame GP paaiškinime.

Priešingas tyrimas – vos po kelių dienų

Tyrimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo pradėtas šių metų kovo 7 dieną.

Tyrimą atlieka Šiaulių AVPK Pakruojo rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai. Šiame tyrime įtarimai pareikšti 3 asmenims.

Neoficialiais duomenimis, tai pagrindinėje istorijoje minėtas Deividas bei du jo bičiuliai.

Figūruoja nepilnamečiai – informacija dozuojama

„Siekiant užtikrinti nepilnamečių asmenų interesus detalesnės informacijos pateikti negalime.

Turime pranešti, kad prokuratūra negali ir neteikia duomenų apie proceso dalyvių, kurie yra privatūs asmenys, pagrindu priimtus sprendimus, atliekamus veiksmus ir t.t. tretiems asmenims. Šią informaciją Jums gali suteikti tik patys asmenys, jei jie to nori, ar jų atstovai“, – argumentuojama GP atstovės Viktorijos Raštutytės parengtame komentare.

Pažymima, kad prokuratūra siekia, jog visuomenė gautų patikimą ir teisingą informaciją apie prokuratūros veiklą bei nusikalstamų veikų ištyrimą, tačiau tai darydama privalo užtikrinti ir asmenų, įskaitant ir proceso dalyvius, teisės į privatų gyvenimą bei kitų jų teisių balansą.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Gailutė Smagriūnienė minėtam portalui aiškino tuo, kad abiejuose atliekamuose tyrimuose
figūruoja nepilnamečiai asmenys: „Tad, siekiant apsaugoti juos nuo psichologinių traumų, kurių buvo apstu jau ir dėl patirtų nusikalstamų veikų, buvo priimtas sprendimas apie šiuos tyrimus viešai neskelbti ir objektyvumo sumetimais jų tyrimą perduoti Pakruojo rajono PK tyrėjams.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas