Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvusio teisėjo V. Bavėjano bylą nagrinės išplėstinė LAT septynių teisėjų kolegija

Už piktnaudžiavimą nuteisto buvusio Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo Valdimaro Bavėjano bylą nagrinės išplėstinė Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjų kolegija.
Valdimaras Bavėjanas
Valdimaras Bavėjanas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

LAT antradienį nepaskelbė galutinio verdikto V. Bavėjano byloje, iki tol bylą nagrinėjo trijų teisėjų kolegija.

„Teisėjų kolegija, nagrinėdama bylą, padarė išvadą, kad tinkamas įrodymų leistinumo klausimo išsprendimas šioje byloje gali reikšti naują teisės normos aiškinimą teismų praktikoje, o tai yra pagrindas perduoti bylą nagrinėti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo išplėstinei septynių teisėjų kolegijai“, – paskelbė teismas.

Ši byla LAT nagrinėjama pagal Generalinės prokuratūros prokurorės ir V. Bavėjano advokato skundus. 

Pernai vasarį Lietuvos apeliacinis teismas buvusį šio teismo teisėją V. Bavėjaną pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo ir skyrė jam 19 tūkst. eurų baudą, jo pažįstamas Valys Venslovas išteisintas. 

Tada teismas nurodė, kad Kriminalinės žvalgybos duomenys gauti laikantis įstatymo reikalavimų, todėl gali būti laikomi įrodymais.

Apeliacinis teismo teigimu, prieš tai bylą nagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas nepagrįstai konstatavo, jog V. Bavėjano pokalbiai gali būti vertinami kaip tarnybiniai pažeidimai, nes eksteisėjas susitiko su V. Venslovo gynėja, kalbėjo dėl kyšio pardavimo. V. Bavėjanas žadėjo padėti paveikti bylą nagrinėsiantį teisėją, apeiti bylų skirstymo taisykles.

Bylos duomenimis, V. Bavėjanas ir V. Venslovas galėjo ne kartą tartis, kaip galėtų duoti 10 tūkst. eurų kyšį Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjui, kad šis neteisėtai paveiktų kaltinamojo V. Venslovo bylą nagrinėjusį teisėją dėl švelnesnės bausmės skyrimo.

Eksteisėjas ir jo vaikystės draugas žemesnės instancijos teismo buvo visiškai išteisinti dėl korupcijos.

Ši byla yra atskirta iš platesnės vadinamosios korupcijos teisinėje sistemoje bylos, kuri nagrinėjama Kauno apygardos teisme.

2019 metų vasarį V. Bavėjanas, kaip ir dar keletas korupcija įtartų teisininkų, buvo suimtas ir uždarytas į tuometinį Lukiškių kalėjimą.

V. Bavėjanas dar 2019 metų rudenį atleistas iš pareigų kaip savo poelgiu pažeminęs teisėjo vardą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas