Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvusios vyriausiosios epidemiologės L.Ašoklienės byloje pareikšti nušalinimai prokurorams

Šalies vyriausiosios epidemiologės byloje pareikšti nušalinimai prokurorams, praneša Panevėžio apygardos teismas. Prie bylos nagrinėjimo teismas galės grįžti tik rudenį.
Sveikatos stiprinimo skyriaus vedėja Loreta Ašoklienė
Loreta Ašoklienė / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Birželio 21 d. Panevėžio apygardos teismas turėjo pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl korupcinio pobūdžio nusikaltimų pateikti Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) direktoriui Edvinui Ašokliui, jo sutuoktinei – buvusiai vyriausiajai šalies epidemiologei Loretai Ašoklienei, judviejų sūnui bei vienam Utenos PSPC darbuotojui.

Bylos nagrinėjimą teko atidėti, nes buvo pareikštas nušalinimas prokurorams Mantui Jurkėnui ir Ramūnui Pačebutui.

Kaltinamojo E. Ašoklio advokato teigimu, bylą kuruojantis prokuroras M. Jurkėnas pareiškime spaudai apie jo kliento galimai padarytas nusikalstamas veikas pavartojo tam tikrus žodžius ir frazes, kurie rodo prokuroro šališkumą ir išankstinį nusistatymą. Todėl, advokato manymu, jis negali toliau palaikyti valstybinio kaltinimo.

Prokurorui R. Pačebutui nušalinimas pareikštas dėl to, kad jis nagrinėjo kaltinamosios skundą dėl prokuroro M. Jurkėno pasisakymų ir skundą atmetė. Advokatas nurodė, kad prokuroro R. Pačebuto sprendimas taip pat yra apskųstas.

Klausimą dėl prokurorų nušalinimo teismas spręs kitame posėdyje, kai dalyvaus prokuroras M. Jurkėnas, kurį šiandienos posėdyje pavadavo prokuroras R. Pačebutas. Prieš priimdamas sprendimą teismas išklausys prokuroro M. Jurkėno nuomonę dėl jam pareikšto nušalinimo.

Kitas teismo posėdis, jei nekils kliūčių, vyks rugsėjo 6 d.

Kaip jau anksčiau buvo skelbta viešoje erdvėje, E. Ašoklis kaltinamas tuo, kad būdamas Utenos PSPC vadovu, siekdamas asmeninės naudos sau ir savo šeimos nariams, galimai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir padarė kelis tyčinius nusikaltimus.

2020 metų pabaigoje šalyje buvo paskelbtas karantinas dėl Covid-19 ir apribotas judėjimas tarp savivaldybių. Manoma, kad, tam, jog L. Ašoklienė išvengtų šių ribojimų ir galėtų iš savo gyvenamosios vietos Vilniuje nuvykti pas Utenoje gyvenusį ir dirbusį sutuoktinį, E. Ašoklis galimai pagamino žmonai žinomai netikrą dokumentą – Utenos PSPC darbo pažymėjimą, nors L. Ašoklienė faktiškai šioje gydymo įstaigoje nedirbo. Buvusi vyriausioji šalies epidemiologė kaltinama dėl disponavimo žinomai suklastotu dokumentu.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Mantas Jurkėnas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Mantas Jurkėnas

E. Ašoklis kaltinamas ir tuo, kad siekdamas naudos savo sūnui, galimai susitarė su pavaldiniu A. T., kuris atsakingas už įstaigos transporto priemonių priežiūros kontrolę, dėl sūnaus automobilių remonto už Utenos PSPC lėšas, suklastotuose dokumentuose nurodant, kad buvo remontuojami Utenos PSPC tarnybiniai automobiliai.

Be to, prokurorai mano, kad į E. Ašoklio sūnaus automobilius buvo pilamas kuras, už kurį taip pat galimai apmokėjo gydymo įstaiga kaip už neva Utenos PSPC transporto priemonių sunaudotą kurą. Vadovo sūnus degalus į savo transportą pylėsi galimai neteisėtai naudodamasis gydymo įstaigai priklausančia degalų pirkimo kortele.

Kitas teismo posėdis vyks rugsėjo 6 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas