Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Byla dėl Igorio Achremovo paleidimo prasidėjo teisiniu konfliktu: pareikalauta nušalinti teisėją

Teikimo dėl garsiojo nuteistojo Igorio Achremovo lygtinio paleidimo svarstymas užstrigo vos prasidėjęs, nes žurnalisto žudiko advokatai pareikalavo perduoti šią bylą kitam teisėjui.
Teismas dėl I.Achremovo lygtinio paleidimo
Teismas dėl I.Achremovo lygtinio paleidimo / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienį Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo teisėja Danutė Mickevičienė planavo nagrinėti Vilniaus pataisos namų teikimą dėl Igorio Achremovo lygtinio paleidimo.

Tačiau byla jau nuo pirmosios posėdžio minutės pakrypo netikėta linkme – I.Achremovo advokatas pareikalavo teisėjos nusišalinti.

Motyvas – nors šiame teisme yra 23 teisėjai, galintys nagrinėti  garsiojo nuteistojo lygtinio paleidimo klausimą, byla kažkodėl pateko būtent pas D.Mickevičienę, 2009 ir 2010 metais jau nagrinėjusią analogiškas bylas ir abiem atvejais paskelbusi I.Achremovui nepalankų verdiktą.

I.Achremovo interesams teisme atstovavęs advokatas Dalius Boreika įsitikinęs, kad bylas skirstant kompiuteriniu būdu, sistema turėjo neleisti priskirti šios bylos būtent D.Mickevičienei. Juolab teisme yra keliolika teisėjų, I.Achremovo reikalų nesprendusių nė sykio.

Beje, teisėja D.Mickevičienė neseniai sublizgėjo kirgizų byloje, iš kurių lengva ranka buvo galima konfiskuota 60 700 eurų. Teisėjos verdiktas užsieniečių atžvilgiu įvertintas kaip itin profesionalus ir sąžiningas, gerinantis visos teisėjų bendruomenės įvaizdį.

I.Achremovo byloje tolimesnė procedūra tokia: pati teisėja iki antradienio popietės turi nuspręsti, ar yra pagrindas jai nusišalinti. Jei D.Mickevičienė nutartų trauktis, jos sprendimą turėtų patvirtinti ir teismo pirmininkas, galintis turėti ir priešingą nuomonę. Tuo tarpu jei teisėja nematytų pagrindo nusišalinti savo iniciatyva, klausimą dėl jos perspektyvų šioje byloje išspręstų teismo pirmininkas.

Kaip žinoma, pastarasis I.Achremovo bandymas pirma laiko ištrūkti į laisvę yra jau devintasis. Kaip penktadienį pasakoja savaitraštis „15min“, šįkart nuteistojo ir jo gynėjų arsenale yra naujas koziris – pagal naują mokslinę metodiką parengti palankūs Vilniaus pataisos namų psichologų vertinimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas