Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Čekiukų“ byloje nuteistas Jonavos rajono savivaldybės tarybos narys Ž.Galimovas

Teismas kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo „čekiukų“ byloje pripažino Jonavos rajono savivaldybės tarybos narį Žilviną Galimovą, antradienį pranešė prokuratūra.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nuteistajam Kauno apygardos teismas skyrė galutinę 15 tūkst. eurų baudą ir atėmė teisę trejus metus būti išrinktam ir paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų ar įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas.

Bylos duomenimis, nuo 2019-ųjų balandžio 11 dienos iki 2023-iųjų balandžio 17-osios eidamas Jonavos rajono savivaldybės tarybos nario pareigas, Ž. Galimovas sąmoningai ir sistemingai klastojo tikrus dokumentus – 59 vienetus išmokų avanso apyskaitų, jose pateikdamas tikrovės neatitinkančius duomenis apie nepatirtas kuro, telefono, transporto išlaidas, kaip susijusias su tarybos nario veikla.

Ž. Galimovas savivaldybės buhalterijai pateikdamas suklastotus finansinius dokumentus, apgaule įgijo daugiau nei 10 tūkst. 500 eurų Jonavos rajono savivaldybės administracijos lėšų. Teisėsaugos pareigūnai tyrimo metu nustatė, kad patirtos išlaidos buvo apmokėtos pasinaudojus 95 skirtingomis banko kortelėmis.

Teismas tenkino Jonavos rajono savivaldybės administracijos pateiktą civilinį ieškinį ir iš Ž. Galimovo priteisė 2 tūkst. 145 eurus minėtos savivaldybės naudai.

Kauno apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas