Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau nei 10 tūkst. eurų kyšių ėmimu įtariamas Kauno policininkas – laisvėje

Spalio pradžioje sulaikytas Kauno policininkas Donatas Karalukas praėjusią savaitę paleistas į laisvę. Jis įtariamas dangstęs nelegalų verslą ir paėmęs kyšių už daugiau nei 10 tūkst. eurų.
Penktadienį – pakartotinis bandymas teisme suimti Donatą Karaluką
Penktadienį – pakartotinis bandymas teisme suimti Donatą Karaluką / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos trečiojo skyriaus viršininkas Donatas Karalukas iš pradžių suimtas 10 dienų.

Vėliau suėmimo terminas pratęstas dar 20 dienų, o lapkričio 11 d. ir visam mėnesiui.

Tačiau praėjusį penktadienį Vilniaus apygardos teismo teisėjai patenkino D.Karaluko pateiktą skundą ir paleido jį į laisvę.

Tiesa, jo judėjimas smarkiai suvaržytas: D.Karalukui uždėta apykojė ir nutolti nuo namų jis negali. Taip pat paimti dokumentai, 20 tūkst. eurų užstatas. Be to, jam uždrausta bendrauti su tam tikrais asmenimis, kiek jų - prokuratūra neatskleidžia.

„Teisėjų kolegijos nuomone, įtariamojo suėmimas buvo aktualus ikiteisminio tyrimo pradžioje, kai buvo renkami ir fiksuojami įrodymai. Dabartiniame ikiteisminio tyrimo etape įtariamojo galimybė trukdyti procesui yra maksimaliai sumažinta.

Kolegijos vertinimu, nėra tikslinga toliau taikyti įtariamajam griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, o įtariamojo dalyvavimas procese, netrukdomas bylos nagrinėjimas ir nuosprendžio įvykdymas gali būti pasiekti paskyrus jam kitas kardomąsias priemones“, – 15min informavo Vilniaus apygardos teismas.

Kauno policiją sukrėtė korupcijos skandalas

15min primena, kad spalio 9 dieną pranešta apie korupciją Kauno policijoje. Iš pradžių sulaikyti 9 įtariamieji, tarp jų ir Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos trečiojo skyriaus viršininkas Donatas Karalukas.

Tuo pačiu pranešta, kad Kauno policijos vairą perima desantas iš sostinės, o laikinu vadovu paskirtas Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas.

D.Karalukas įtariamas paėmęs kyšių daugiau nei už 10 tūkst. eurų. Beje, jis pats yra minėjęs, kad įtarimai pateikti dėl 2016-2017 metų įvykių.

VIDEO: Donato Karaluko komentaras prieš teismo posėdį

Dar viena įdomi detalė: įtariamųjų sulaikymai prasidėjo ir viešai apie korupciją Kauno policijoje paskelbta praėjus kiek daugiau nei savaitei po to, kai premjeras L.Pernavą informavo apie tai, kad jis nebus skiriamas antrai kadencijai.

Kiek vėliau tyrimas tapo tarptautiniu, o įtariamųjų ratas – daugiau nei 10 žmonių. Jie įtariami dėl pinigų plovimo bei nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo, tarptautinio sukčiavimo ir kontrabandos.

Tuo pačiu pranešta ir apie Kauno policijos vado D.Žukausko nušalinimą ir atimtą leidimą dirbti su slapta informacija. Kauno policijoje departamento vadovai įžvelgė subkultūros apraiškų ir kitų darbo trūkumų. L.Pernavas D.Žukauskui siūlė pačiam išeiti į pensiją, tačiau šis nesutiko ir dar metams prasitęsė tėvystės atostogas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas