Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Degalinėje su latve pasisveikinę Širvintų rajono gyventojai vėliau su moterimi susitiko kelio sankryžoje, kurioje jai perdavė herbicidų klastotes

Pareigūnai sulaikė, manoma, herbicidų klastotes vietoje originalių produktų norėjusius parduoti širvintiškius. Abu vyrai uždaryti į areštinę
Herbicidai
Herbicidai / Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Šiaulių apskrities VPK nuotr./Herbicidai
Šiaulių apskrities VPK nuotr./Herbicidai

Pareigūnų operacija prasidėjo apie vidurdienį Joniškio rajone. Jie pastebėjo, kaip į vienos degalinės teritoriją įriedėjo „Ford“ markės automobilis, kuriame sėdėjo du vyriškiai. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo 58 metų Širvintų rajono gyventojas A.J. ir 51 metų jo kraštietis V.A.

Automobilis privažiavo prie degalinėje jau stovėjusio „VW Sharan“ su latviškais valstybiniais numeriais. Išlipę vyriškiai pasisveikino su „VW Sharan“ vairuotoja, visi vėl susėdo į savo transporto priemones ir išvažiavo.

Šiaulių apskrities VPK praneša, kad automobiliai sustojo prie sankryžos, kurioje kertasi keliai į Sidabrą ir Bariūnus. Širvintiškiai iš savo automobilio bagažinės į Latvijos pilietės automobilį perkėlė maišus su kažkokiomis pakuotėmis. Juos patikrinę, kriminalistai  rado cheminius preparatus piktžolėms naikinti. Tai buvo 16 butelių herbicido „Grodyl“, 6 pakuotės herbicido „Monitor“ ir 4 pakuotės preparato „Granstar“.

Įtariama, kad šie preparatai nėra originali produkcija, o tėra klastotės, neteisėtai pažymėtos kitų įmonių prekių ženklais. A.J. tikino pareigūnus, kad šias chemines medžiagas įsigijo iš nepažįstamo Lenkijos piliečio už 1 tūkst. 200 eurų (4 tūkst. 126 litai 88 centai) ir norėjo parduoti jam netikėtai paskambinusiam kažkokiam nepažįstamajam iš Latvijos už 1 tūkst. 400 eurų (4 tūkst. 814 litų 69 centai). Tokio kiekio tikrų preparatų „Grodyl“, „Monitor“ ir „Granstar“ vertė siekia apie  30 tūkst. litų.

Dėl kitos įmonės prekių ženklo naudojimo širvintiškiams pradėtas ikiteisminis tyrimas, jie sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Jiems gresia  bauda arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas