Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl draugo nužudymo teisiamas vilnietis kratosi kaltės: „Atsiradau netinkamu laiku ir vietoje“

Vilniaus apygardos teisme dėl nužudymo teisiamas vilnietis Tomas Gustas savo kaltės nepripažįsta. Apklausti mirusiojo tėvai tikina, kad kaltinamasis jų sūnų sumušė neatpažįstamai.
Kaltinamasis Tomas Gustas
Kaltinamasis Tomas Gustas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmadienį Vilniaus apygardos teisme buvo teisiamas T.Gustas. Vyras kaltinamas dėl sukelto konflikto ir galimo savo pažįstamo nužudymo. Teismo posėdyje parodymus davė mirusio vaikino tėvai.

Mirė dėl sukeltų komplikacijų

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų pavasarį būdamas neblaivus T.Gustas dalyvavo konflikte ir jo metu sudavė ne mažiau nei septynis smūgius savo sugėrovui.

Dėl daugybinių sužalojimų, kaulų lūžių ir nosies traumos, kuri komplikavosi į vidinį kraujavimą, Vilniaus Respublikinėje ligoninėje vyras mirė.

Neturtinė žala – daugiau nei 50 tūkstančių eurų

Nužudyto vyro advokatas pateikė civilinį ieškinį, kuriame reikalaujama mirusiojo tėvams ir sūnui atlyginti po 50 tūkstančių eurų neturtinės žalos. Taip pat reikalaujama mirusiojo tėvui atlyginti 4700 eurų turtinę žalą.

Jis buvo mano pažįstamas, bet aš tiesiog atsiradau netinkamoje vietoje, netinkamu laiku.

Mirusiojo tėvai tvirtino, apie nužudymą sužinoję iš kito sūnaus. Su pastaruoju susisiekė draugai, kurie pasakė, jog jo brolis nebegyvas. Vyro draugai aplinkybių nedetalizavo.

Tavo brolis jau maiše, – teisme, atsiminusi sūnaus pasakojimą, graudinosi mirusiojo mama.

Mirusiojo mama tvirtino, kad laidotuvių metu sūnus buvo sunkiai atpažįstamas.

Pažinau tik iš sudėtų rankyčių, – teismo metu ašaras braukė mama.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kaltinamasis Tomas Gustas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kaltinamasis Tomas Gustas

Kaltės nepripažįsta

Kaltinamasis T.Gustas savo kaltės nepripažįsta. Jis tikino, kad nukentėjusįjį pažįsta, tačiau už jo mirtį nėra atsakingas.

Jis buvo mano pažįstamas, bet aš tiesiog atsiradau netinkamoje vietoje, netinkamu laiku, – užuojautą mirusiojo artimiesiems reiškė T.Gustas.

Liko mažametis vaikas

Mirusiojo tėvo teigimu, didžiausią netektį išgyveno nužudytojo nepilnametis sūnus, kuriam šiuo metu yra vienuolika metų.

Mirusiojo mama, kuriai atiteko berniuko globa, prisiminė, kad sužinojęs apie tėčio mirtį vaikas įsivaizduodavo tėtį ir naktimis matydavo jo šešėlį. Močiutės teigimu, vaikas jau pusę metų lankosi pas mokyklos psichologus. Taip pat dėl patirto streso buvo priverstas pakeisti mokyklą.

Aš girdėjau, tėvelis gyvas, – teisme vaiko žodžius kartojo močiutė.

Ji pasakė, kad čia jos brolis

Mirusiojo tėtis tikina, kad su sūnumi palaikė gana artimus santykius. Jis buvo linkęs aplankyti savo tėvus ir su jais gyvenantį anūką. Mirusiojo tėčio teigimu, sūnus gyveno su savo sugyventine, kuri, pasak jo, matė visą konfliktą.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Ligoninės akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./Ligoninės akimirka

Nužudytojo tėvas tvirtino, kad po konflikto praėjus dviems dienoms jis su žmona nuvyko į moters butą ir ten ją rado kartu su kaltinamuoju.

Ji pasakė, kad čia jos brolis, – moters žodžius kartojo mirusiojo tėtis.

Pasak tėvų, moteris buvo neblaivi, ji tikino, kad jų sūnų jau sumuštą šalia gretimos parduotuvės rado policija ir tokį atvedė į namus. Nukentėjusieji tikino, kad po trumpo pokalbio moteris pareikalavo ją nuvežti į narkologijos skyrių.

Kaimynai girdėjo triukšmą

Tą pačią dieną nukentėjusiojo tėvai bendravo ir su mirusiojo kaimyne. Pasak jų, kaimynė teigė girdėjusi išgertuves, o vakare laiptinėje pamačiusi ir kraujo klaną.

Kitas teismo posėdis numatomas lapkričio devintą dieną. Jo metu planuojama apklausti mirusiojo brolį, jo sugyventinę ir draugus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas