Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl galimų pažeidimų Kauno mero priėmimo metu policija pradėjo administracinę teiseną

Kauno apskrities policija, atlikusi aplinkybių patikslinimą, nusprendė pradėti administracinę teiseną dėl galimo apsaugos priemonių nedėvėjimo sausio 22 dieną „Žalgirio“ arenoje vykusio Kauno mero priėmimo metu. Be respiratoriaus šiame renginyje buvo užfiksuotas ne tik Visvaldas Matijošaitis, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, bet ir premjerė Ingrida Šimonytė.
Ingrida Šimonytė, Valerijus Makūnas ir Visvaldas Matijošaitis Kauno mero priėmime
Ingrida Šimonytė, Valerijus Makūnas ir Visvaldas Matijošaitis Kauno mero priėmime / Vyriausybės nuotr.

„Dėl sausio 22 dieną „Žalgirio“ arenoje vykusio priėmimo papildomai informuojame, kad Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai, po aplinkybių patikslinimo, vasario 4-osios popietę priėmė sprendimą pradėti administracinę teiseną pagal Administracinių nusižengimų kodekso 526 str. 3 d.“, – antradienio popietę pranešė Kauno apskrities policija.

Toks sprendimas priimtas, siekiant objektyviai ir tinkamai įvertinti viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie galimą pažeidimą.

„Tyrimo ir informacijos imtis nėra maža, todėl visa tai vertinsime pradėtos teisenos metu“, – patikino policijos pareigūnai.

15min primena, kad sausio 22 dieną, prieš „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ atidarymo ceremoniją, „Žalgirio“ arenoje vyko Kauno miesto mero V.Matijošaičio priėmimas, kuriame tarp 700 kviestinių svečių dalyvavo ir premjerė I.Šimonytė.

Paaiškėjo, kad ne visi dalyviai visą laiką dėvėjo privalomus respiratorius. Jų tam tikromis akimirkomis nebuvo matyti ir ant premjerės ar Kauno mero veido. Šiuo renginiu susidomėjo Kauno policija.

Vyriausybės feisbuko nuotr./Kauno mero V.Matijošaičio priėmimo akimirkos
Vyriausybės feisbuko nuotr./Kauno mero V.Matijošaičio priėmimo akimirkos

Vyriausybės kanceliarijos feisbuke išplatintose nuotraukose iš renginio galima buvo pastebėti, kad, sakydama kalbą ar gurkšnodama gėrimą, bendraudama su Kauno meru, I.Šimonytė nedėvėjo apsaugos priemonės. Be respiratoriaus pastebėtas ir Kauno rajono meras V.Makūnas.

Kaip 15min teigė Kauno rajono mero patarėjas komunikacijai Edmundas Mališauskas, V.Makūnas visą laiką buvo su respiratoriumi, išskyrus viešo kalbėjimo momentą ir furšetą, kai gėrė vandenį.

Panašiai situaciją aiškino ir Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius. Anot jo, apsaugos priemonės būdavo nuimamos tik užkandžiaujant arba kartais dėl triukšmo bendraujant.

Rasa Jakilaitienė, ministrės pirmininkės patarėja komunikacijai, teigė, kad renginiuose, vykstančiuose uždarose patalpose, pranešėjams, atlikėjams bei renginių vedėjams taikoma išimtis – galima nedėvėti kaukės.

Vyriausybės feisbuko nuotr./Kauno mero V.Matijošaičio priėmimo akimirkos
Vyriausybės feisbuko nuotr./Kauno mero V.Matijošaičio priėmimo akimirkos

Anot premjerės patarėjos, „Žalgirio“ arenoje vykusiame priėmime premjerė sakė kalbą saugiu atstumu nuo kitų į renginį kalbėti pakviestų asmenų bei dalyvių.

Į Kauno mero priėmimą iš viso kviesta apie 700 žmonių – valstybės vadovai, užsienio svečiai, ambasadoriai, miestų partnerių delegacijų atstovai ir kauniečiai, prisidėję prie „Kauno – Europos kultūros sostinės“ projekto.

Nuo sausio 17 dienos uždarose erdvėse vykstančiuose renginiuose privalu dėvėti respiratorius.

Atsakomybė už respiratoriaus nedėvėjimą uždaroje patalpoje numatyta Administracinių nusižengimų kodekso 526 str. 3 d. Fiziniams asmenims skiriama bauda varijuoja nuo 500 iki 1500 eurų.

Juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims ji siekia nuo 1500 iki 6 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas