Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 05 /10:57

Dėl orgijų komisariate prieš teismą stojusių policininkų byloje pasigesta prostitučių

Teismas Vilniuje toliau nagrinėja skandalingą baudžiamąją bylą, kurioje policijos pareigūnai Liudvikas Vasiliauskas ir Vytenis Šlenys kaltinami tarnybinėse patalpose turėję lytinių santykių su prostitutėmis ir leidę joms vartoti narkotikus.
Liudvikas Vasiliauskas ir Vytenis Šlenys
Liudvikas Vasiliauskas (kairėje) ir Vytenis Šlenys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas pirmadienį toliau nagrinėja skandalingą baudžiamąją bylą, kurioje sostinės policininkai 28 metų Liudvikas Vasiliauskas ir 31 metų Vytenis Šlenys kaltinami piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi.

Į posėdį atvyko keli liudytojai, tačiau tarp jų nebuvo svarbiausių – policininkus komisariate galbūt aptarnavusių prostitučių. Vienai jų šaukimo įteikti nepavyko, kitos nebuvo galimybės atvesdinti, nes, kaip pareigūnams paaiškino jos močiutė, mergina jau 5 dienas guli vienoje sostinės ligoninių.

Bylą kuruojantis prokuroras siūlė tęsti bylos nagrinėjimą, apklausiant pirmadienį į teismą atvykusius liudytojus, o laisvo elgesio merginas buvo pasiūlyta apklausti kitą posėdį. Tam pritarė ir kaltinamųjų gynyba. „Tik jų parodymais ir remiasi kaltinimas“, – pabrėžė vieno iš kaltinamųjų gynėjas.

Procesas tęsiamas toliau. Kaltinamieji reikalauja neviešo posėdžio. Motyvas – kaltinamieji savo gynybą grindžia versija, susijusia su jų esą atlikta operatyvine veikla.

„Pageidautume, kad teismo posėdis būtų neviešas", – sakė vienas advokatų.

„Mano prašyme buvo įvardintas pseudonimas informatoriaus. Net ir tai neturėtų būti vieša“, – argumentavo kitas šioje byloje dirbantis advokatas.

Bylą nagrinėjanti teisėja Aušra Valinskienė paskelbė trumpą proceso pertrauką, po kurios pranešė, kad prašymas dėl neviešo proceso yra tenkinamas.

Teismą įtikino argumentas, kad kaltinamųjų gynyba sietina su V.Šlenio vykdyta operatyvine veikla tiriant „Lapinų“ nusikalstamo susivienijimo veiklą. Tai, teismo vertinimu, valstybės paslaptis. Visi žurnalistai iki proceso pabaigos išprašyti iš teismo salės.

Šiandieniame teismo posėdyje apklausti trys atvykę policijos pareigūnai, kuriems atsitiktinai įkliuvo, kaip teigiama, orgijas komisariate rengę kolegos.

Kaltinamieji sutiko duoti parodymus tik po visų liudytojų apklausų.

Pirmadienį teismas už uždarų durų posėdžiavo ilgiau nei dvi valandas, o atėjus pietų pertraukai paskelbta ir viso proceso pertrauka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento