Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl Pasvalio rajone sprogusio dujotiekio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą

Penktadienio vakarą Pasvalio rajone kilo didelis sujudimas, kuomet sprogo magistralinis dujotiekis ties Valakėlių kaimu. Šeštadienį policija pranešė apie dėl įvykio pradėtą ikiteisminį tyrimą.
Sprogęs dujotiekis Pasvalio rajone
Sprogęs dujotiekis Pasvalio rajone / Gintauto Gegužinsko „Facebook“ nuotr.

Kaip skelbia Panevėžio apskrities VPK, Panevėžio apskr. VPK pareigūnai kartu su Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centro pareigūnais apžiūrėjo įvykio vietą, surinko daiktinius įrodymus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamos veikos pagal LR baudžiamojo kodekso 278 str. 1 d.

VIDEO: Pasvalio rajone sprogo dujotiekis: liepsnos stulpas – 50 metrų

„Tas, kas netinkamai atliko (...) dujotiekio, naftotiekio, elektros ar ryšių linijų priežiūrą ar remontą, jeigu dėl to buvo (...) padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.“

Panevėžio Policijos atstovai BNS taip pat patvirtino, kad versija dėl galimos tyčinio dujotiekio pažeidimo šiuo metu nekeliama ir nėra tiriama.

Primenama, kad penktadienį, sausio 13-osios pavakarę, ties Pasvaliu sprogo magistralinis dujotiekis. Kilo didžiulis gaisras. Sprogimas sudrebino ir sujaudino šimtus aplinkinių gyventojų: griausmas drebino namus, liepsnos pašvaistė apšvietė apylinkes.

Buvo uždaryta kelio Šiauliai–Pasvalys atkarpa. Incidentui likviduoti pasitelktos didžiulės kelių sričių specialistų pajėgos.

Savo ruožtu kompanija „Amber Grid“ apie situaciją skubiai informavo Vyriausybę. Pasvalio savivaldybė paragino gyventojus užsidaryti langus ir likti namuose.

„Amber Grid“ pranešė, kad incidento metu užsidegusios dujos po maždaug 4 valandų nustojo degti.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo poskyrio vyriausiasis specialistas Saulius Žilinskas BNS sakė, kad, pirminiais duomenimis, buvo evakuota apie 80 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas