Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl prostitutės seksualinio išnaudojimo Vilniuje nuteistas areštinėje dirbęs policininkas Darijušas Aliukonis

Darbo netekęs buvęs sostinės policijos pareigūnas Darijušas Aliukonis ir jo draugas Arturas Tomaševskis išgirdo apkaltinamąjį teismo nuosprendį, tačiau kaltinimai abiems vyrams buvo ženkliai sušvelninti.
Darijuš Aliukonis
Darijušas Aliukonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje į kaltinamųjų suolą dėl galimo stoties prostitutės išžaginimo sėdo buvęs Vilniaus areštinės pareigūnas Darijušas Aliukonis ir jo draugas Arturas Tomaševskis.

Vos vieni metai nelaisvės – tokį nuosprendį D.Aliukoniui antradienį popiet paskelbė bylą išnagrinėjęs teisėjas Olegas Šibkovas. Taip pat nuteistam ekspolicininko bendrininkui teismas skyrė  panašią lygtinę bausmę.

Už sunkius nusikaltimus D.Aliukoniui grėsė laisvės atėmimas iki 10 metų, A.Tomaševskiui – nelaisvė iki 8 metų. Tačiau teismas perkvalifikavo kaltinimus iš išžaginimo į privertimą lytiškai santykiauti.

Savo ruožtu nukentėjusi moteris reikalavo, kad kaltinamieji atlygintų neturtinę žalą, kurią ji įvertino 5 tūkstančiais litų. Teismas priteisė 3 tūkstančius litų.

Nukentėjusia šioje byloje pripažinta prostitutė, pernai rugsėjo 17-osios naktį su kolegėmis stoties rajone klientų laukusi ir prie restorano „McDonald’s” ir įsėdusi į nepažįstamų vyrų automobilį „Audi A6”.

Anot nukentėjusiosios, tą vakarą A.Tomaševskis prisistatė kriminalistu, o D.Aliukonis parodė tarnybinį policininko pažymėjimą.

Teigiama, jog šių „policininkų“ išsigandusi prostitutė mėgino slėptis greito maisto užeigos viduje, tačiau, kaip patvirtino ir įstaigos personalas, buvo prievarta ištempta į lauką.

Moteris buvo nuvežta prie „Vėtros” stadiono. Nukentėjusioji nurodė, kad D.Aliukonis ją išžagino, o A.Tomaševskis privertė jį patenkinti oraliniu būdu.

Prostitute pasinaudoję vyriškiai nepasiūlė pinigų ir neparvežė atgal.

Netrukus uniformuotas D.Aliukonis buvo sulaikytas savo darbo vietoje areštinėje, dėl įtarimų pareigūnas po kurio laiko pasitraukė iš tarnybos.

Šioje byloje ekspolicininkui D.Aliukoniui buvo pateikti kaltinimai dėl moters išžaginimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, o A.Tomaševskiui – dėl seksualinio prievartavimo ir valstybės pareigūno vardo pasisavinimo.

D.Aliukonį dėl piktnaudžiavimo tarnyba teismas visiškai išteisino, neįrodžius jokios buvusio pareigūno kaltės.

A.Tomaševskiui už privertimą lytiškai santykiauti teismas skyrė metus ir 1 mėnesį nelaisvės, už pareigūno vardo pasisavinimą – 4 mėnesius nelaisvės. Nuteistajam bausmė subendrinta su ankstesniu jo dar neatliktu nuosprendžiu ir skirta galutinė subendrinta metų, 2 mėnesių ir 10 dienų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant trejiems metams. Be to, A.Tomaševskiui liepta 70 val. nemokamai dirbti socialinį darbą.

Viešųjų darbų nuosprendžiu skirta ir D.Aliukoniui – 30 valandų.

Tiek griežčiau abu vyrus prašęs bausti prokuroras, tiek nuteistieji turi teisę per 20 dienų apskųsti šiandienį nuosprendį aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui.

Bus papildyta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento