Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Dėl šūvio bičiuliui į galvą iš neteisėtai laikyto ginklo panevėžietis siunčiamas už grotų

Panevėžyje 37 metų vyras nuteistas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis. Jam skirta reali laisvės atėmimo bausmė ir piniginė bauda.
Ginklas ir policija
Ginklas ir policija / 15min montažas

Pernai rugpjūtį į ligoninę Panevėžyje iš miesto pramonės rajono atvežtas jaunuolis su šautine žaizda galvoje. Sužeistasis buvo operuojamas, jam nustatytas sunkus sveikatos sutrikdymas. Ekspertai nustatė, kad buvo iškilęs pavojus jaunuolio gyvybei.

Iškart po įvykio policijos pareigūnai sulaikė įtariamąjį – kartu buvusį jaunuolio bičiulį A. Ž. Buvo surastas ir ginklas – 9 mm kalibro dujinis pistoletas bei 11 šovinių su guminėmis kulkomis. Leidimo jiems laikyti panevėžietis neturėjo.

Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmai, išnagrinėję baudžiamąją bylą, birželio 19 d. A. Ž. paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį dėl abiejų jam inkriminuotų nusikalstamų veikų. Sunkinančiomis aplinkybėmis teismas pripažino tai, kad minėtas asmuo yra pripažintas recidyvistu, o nusikalstamas veikas padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Subendrinęs bausmes su anksčiau kaltinamajam skirta ir neatlikta, teismas jam skyrė 5 metų laisvės atėmimo bausmę bei 2900 eurų baudą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius