Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 02 /16:08

Didelė penktadienio avarija Vilniuje: motociklas rėžėsi į mašinas, buvo „sustojusi“ judri gatvė

Sostinės T.Narbuto gatvėje viena kryptimi keletą valandų buvo sutrikęs eismas: penktadienio popietę čia į avariją pateko motociklas ir, pirminiais duomenimis, trys lengvieji automobiliai („Škoda Octavia“, „Lexus RX“, „Peugeot“). Jaunam motociklininkui (gim. 1999 m.) ligoninėje konstatuoti daugybiniai kūno sužalojimai.

Avarija įvyko po 13 val.

Pirminiais duomenimis, motociklininkas sužeistas, jam prireikė greitosios pagalbos. Nukentėjusysis skubiai išvežtas į ligoninę, diagnozuota vadinamoji politrauma.

Eismas T.Narbuto g., įskaitant visuomeninį transportą, apie tris valandas buvo blokuotas dėl eismo įvykio padarinių fiksavimo bei šalinimo.

Eismo nelaimė įvyko visoms transporto priemonėms važiuojant viena kryptimi, nuo miesto centro Spaudos rūmų link. Avarija nutiko pravažiavus „Panoramos“ prekybos centrą, T.Narbuto g. vietoje ties Lūšių, Lapių gatvėmis.

Teigiama, kad „motociklas atsitrenkė į automobilius“, prieš tai, anot kai kurių liudininkų, „tas motociklas tiesiog skrido“, tačiau tikslų įvykio siužetą fiksuoja, aiškinasi policijos pareigūnai – jų vertinimai bus pateikti nebent vėliau. O tikslų motociklininko greitį prieš pat nelaimę savais metodais galėtų nustatyti ekspertai.

Vairuotojų pagalbinės programėlės „Waze“ duomenimis, prieš 15 val. eismas T.Narbuto gatve ties avarijos vieta dar nebuvo atnaujintas, srautus reguliavo policija, vairuotojams teko keisti maršrutus, ieškoti aplinkkelių. Išeičių ieškojo ir troleibusų, maršrutinių autobusų keleiviai: visuomeniniam transportui taip pat ilgai nebuvo jokių galimybių judėti toliau.

JUDU („Susisiekimo paslaugos“) puslapyje „Facebook“ tinkle buvo skelbiama, kad dėl eismo įvykio T.Narbuto g. link Pilaitės nepravažiuoja 4G, 30, 49, 69 maršrutų autobusai ir 9, 19 maršrutų troleibusai.
Esant galimybei, rekomenduojame rinktis alternatyvius maršrutus.

Link Pilaitės, Lazdynų, Bukčių 4G, 30, 49, 69 maršrutų autobusai važiuoja per Stirnų ir Paribio g.

Kai kurie 4G maršruto autobusai link Pilaitės važiuoja Ukmergės g., Ozo g., Ąžuolyno g., Viršuliškių g., Laisvės pr.

Kai kurie 30, 49, 69 maršrutų autobusai link Lazdynų, Bukčių važiuoja Saltoniškių g., Sėlių g., ir nestoja stotelėse Panorama ir Žvėrynas.
Link Karoliniškių, Pašilaičių T9, T19 maršrutų troleibusai nuo Rinktinės st. važiuoja per Kalvarijų g., Vilniaus g., Jogailos g., Pamėnkalnio g., J. Jasinskio g., Kęstučio g., Sėlių g., ir nestoja stotelėse Lvivo, Europos aikštė, Nacionalinė dailės galerija, Lietuvos sąjūdžio kelias, Švietimo akademija, Panorama, Žvėrynas.

Atgal grįžta įprastomis maršruto trasomis.

Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Sustojęs transportas įvykio vietoje
Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Sustojęs transportas įvykio vietoje

Tuo metu tiek T.Narbuto gatvės atkarpoje tarp žiedo ir Saltoniškių g., tiek Konstitucijos pr., jau buvo susidariusios didelės spūstys. Juolab penktadieniais „vakarinis pikas“ prasideda anksčiau.

15.20 val., „Waze“ programėlės duomenimis, eismas ties įvykio vieta dar irgi nebuvo atnaujintas.

Atvaizdas iš „Waze“ programėlės/Spūstis įvykio vietoje
Atvaizdas iš „Waze“ programėlės/Spūstis įvykio vietoje

Vilniaus apskrities policijos Operatyvaus valdymo skyriuje 15min pavakarę sužinojo, kad apie 16 val. eismas viena juosta ties avarijos vieta jau buvo atnaujintas. Budėtojas prasitarė, kad „maždaug per pusvalandį“ pareigūnai tikisi užbaigti savo darbą avarijos vietoje, tuomet eismas jau galės įprastai vykti abiem juostomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi