Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios „VW Passat“ gaudynės Vilniuje: pagrobti naują automobilį vagiui buvo juokų darbas

Ketvirtadienį žiniasklaidą apskriejo filmuoti vaizdai, kaip gausios policijos pareigūnų pajėgos beprotišku greičiu po Vilnių vaikėsi vogtą „Volkswagen Passat“ automobilį. Gaudynės baigėsi tabore. Paaiškėjo, kad nuo policininkų spruko 26 metų vairuotojas su dviem nepilnamečiais keleiviais. Pagrindinį įtariamąjį teismas penktadienį leido suimti, o abu 15-mečiai paleisti.
nakti-vilniuje-vykusios-vogto-automobilio-gaudynes
Gaudynės prasidėjo ties sostinės senamiesčio Vokiečių ir Trakų gatvėmis.

Visiems bus geriau ir ramiau, jei beprotiškas gaudynes ketvirtadienio naktį Vilniuje surengęs vogto VW vairuotojas ir toliau liks už grotų. Taip penktadienį nutarė Vilniaus miesto apylinkės teismas, sprendęs klausimą dėl griežčiausios kardomosios priemonės įtariamajam skyrimo.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nuo vasario 28 d. maždaug 19 val. iki kovo 1 d. 18 val. Vilniuje, S.Konarskio g., iš automobilių stovėjimo aikštelės pavogtas automobilis „VW Passat“ (2016 m. gamybos).

Po įnirtingų gaudynių, kovo 2 d. vykusių prieš 2 valandą nakties, trys įtariamieji (du gimę 2002 m. ir vienas gimęs 1991 m.) sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Abu 15-mečiai – atsitiktiniai keleiviai

Bylą kuruojantis Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus prokuroras Paulius Paukštys 15min informavo, kad kreipėsi į teismą prašydamas suimti tik vieną (vyriausiąjį) iš trijų sulaikytųjų. Mat abu 15-mečiai tapo atsitiktiniais „holivudinio“ pasivažinėjimo po Vilnių dalyviais. „Atsidūrė ne vietoje ir ne laiku“, – konstatavo P.Paukštys.

Nepilnamečiai po apklausos paprasčiausiai paleisti.

VIDEO: Naktį Vilniuje vykusios vogto automobilio gaudynės

Didelės vertės svetimo turto pagrobimas yra inkriminuojamas tik 26 metų įtariamajam. Taip pat ir šiurkščių KET pažeidimų puokštė, pradedant nepaklusimu policijos pareigūnų reikalavimui stabdyti transporto priemonę, baigiant visuotinai pavojingu chuliganišku skrydžiu ratais per miestą.

Už grotų liks maksimaliai ilgai

Kaip užfiksuota įraše, bėglys nepaisė jokių taisyklių (ne tik drastiškai viršijo greitį, bet ir lėkė prieš eismą, nestabdė prie raudonų šviesoforo signalų). Užfiksuota, kad bėglį persekiojantis tarnybinis automobilis vienu momentu buvo pasiekęs 163 km/val. greitį. Tikėtina, kad įtariamasis lėkė dar didesniu greičiu.

Prokuroras prašė teismo leisti laikyti įtariamąjį suimtą maksimaliai ilgai – 3 mėnesius. Motyvai: būdamas laisvėje, vaikinas gali slėptis, be to, gali padaryti naujų nusikaltimų. Teisėsaugos duomenimis, šis jaunas vyras ne kartą teistas už vagystes ir kitas nusikalstamas veikas.

Vogtą VW vairavęs įtariamasis nėra talentingas įsilaužėlis, kurio nesustabdo nei spynos, nei elektroninės šiuolaikinių automobilių apsaugos sistemos.

Teismas sutiko su prokuroro argumentais ir visiškai tenkino prašymą dėl ilgiausio kardomosios priemonės termino skyrimo.

Pagrobti „Passat“ talento nereikėjo

15min išsiaiškino, kad vogtą VW vairavęs įtariamasis nėra talentingas įsilaužėlis, kurio nesustabdo nei spynos, nei elektroninės šiuolaikinių automobilių apsaugos sistemos. Apie 25 000 eurų kainuojantį automobilį jis pagrobė prieš tai nutaikęs progą pasisavinti transporto priemonės raktelius iš neapdairaus savininko.

Maža to, ir pats mašinos šeimininkas ne iš karto susizgribo, kad transporto priemonė yra dingusi, nes kurį laiką neplanavo niekur važiuoti.

Panašu, kad ir mašiną pagrobęs vaikinas neturėjo aiškaus plano, kaip jam elgtis. Antraip jis tikriausiai būtų sugalvojęs ką nors gudresnio, nei brangiu svetimu automobiliu sukiotis po Vilniaus senamiestį. Kodėl bėgo nuo policijos, logiškai ir sklandžiai įtariamasis tyrėjams taip pat nesugebėjo paaiškinti.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas pagrobė didelės vertės svetimą turtą, baudžiamas laisvės atėmimu iki 8 metų. Per tyrimą įtarimai dar gali keistis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai