Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dingęs Matas Kalinauskas dar nerastas: savanorių įtraukimas stabdomas, bet startuoja baidarių pajėgos

Trečiadienį sostinėje toliau intensyviai ieškoma nuo savaitgalio dingusio 15-mečio Mato Kalinausko. Paieškos organizatoriai bei koordinatoriai raportuoja apie atliktas užduotis, planuoja naujus žvalgybos veiksmus. Ir praneša, kad papildoma sausumos paieškų savanorių pagalba kol kas nereikalinga.
Ieškomas Matas Kalinauskas
Paieškų operacijos epizodas: ieškomas Matas Kalinauskas / 15min archyvo nuotraukų koliažas

Specialiai įkurtoje „Facebook“ grupėje „Mato paieška“ išvakarėse paskelbta, kad trečiadienį ieškomi mažiausiai 3 savanoriai, kurie šiandieną nuo 11 val. galėtų plaukti dvivietėmis baidarėmis Neryje ir padėti apieškoti Neries krantines sunkiai prieinamose vietose.

Plaukimas truks apie 4 valandas.

„Šiuo metu sutelkta pakankamai pajėgų, todėl gyventojų savanorių pagalba sausumoje kol kas yra stabdoma“, – pažymi paieškų koordinatoriai.

Sutelkta pakankamai pajėgų, todėl gyventojų savanorių pagalba sausumoje kol kas yra stabdoma.

Labai prašoma gyventojų neužsiimti savavališka dingusio paauglio paieška, visa oficiali informacija yra skelbiama šioje grupėje: išvenkime chaoso ir nesusipratimų.

„Policija ir kitos tarnybos vykdys paiešką specialiomis priemonėmis iš vandens ir oro, esant poreikiui pranešime apie gyventojų pagalbos poreikį popiet. Daugiau informacijos apie tai galima tikėtis ryt 13 val.“, – skelbiama grupėje.

Socialiniame tinkle taip pat raportuojama apie spalio 1-osios rezultatus: KĄ NUVEIKĖME ŠIANDIEN?

  • Policijos, LŠS ir RK savanoriai jau nuo ryto šukavo Neries pakrantes nuo Šilo tilto žemyn.
  • Popiet sutelktos gyventojų savanorių pajėgos tikrino Neries krantinę kitose atkarpose.
  • Tiek institucijų savanoriai, tiek gyventojai su dronais skraidė žmogui neprieinamose krantinės vietose.
  • PAGD valtis plaukė pakrantėmis.

„Taip pat, kreipiamės į naujienų portalų atstovus, labai prašome nedrumsti šeimos susitelkimo šiuo sunkiu metu ir visais klausimais kreiptis į paieškos koordinatorius.

„Laikykimės rimties ir tikėkimės geriausio, bei siųskime palaikymą artimiesiems. Šiandien tiek, daugiau informacijos rytoj“, – antradienį užbaigtas įrašas feisbuke.

Lieknas, 15 metų, 175 cm. ūgio, vilkėjo trumpus mėlynus šortus „Jack & Jones“, žydrus „Nike“ sportbačius, juodą „Jack & Jones“ džemperį su „Jack & Jones“ užrašu per visą krūtinę“, – tokie nurodomi Mato požymiai.

Turimais duomenimis, paauglys savaitgalį išėjo iš namų ir negrįžo.

Paskutinį kartą matytas naktį iš sekmadienio į pirmadienį 04.21 val. išeinantis iš „Lemon Gym“ sporto klubo Antakalnyje (Vilnius, Antakalnio g.). Išėjęs pasuko link Šilo gatvės, kirto kelią ties „Caffeine“ kavine ir toliau informacijos apie jaunuolio judėjimo kryptį nėra.

„Ant Šilo tilto vidurio rasta kuprinė su visais jaunuolio daiktais, tad su savimi daugiau nieko neturėjo“, – tokie fiksuoti Mato paieškų orientyrai.

Policijos pareigūnai trečiadienį savo ruožtu tęsia nepilnamečio paiešką, prie pareigūnų yra prisijungę Raudonojo kryžiaus draugijos savanoriai, šauliai.

Asmeninio archyvo nuotr./Ieškomas Matas
Asmeninio archyvo nuotr./Ieškomas Matas

Visi paieškos darbai vyks iki tol, kol jaunuolis bus surastas, ne sykį pabrėžė policijos atstovai. Išvakarėse policijos pareigūnai paprašė atsiliepti miesto gyventojus, vairuotojus, turinčius videoregistratorius, kurie važiavo rugsėjo 30 d. 4.20 val. – 8 val. sostinės Antakalnio g., Žirmūnų g., P. Vileišio g., Šilo g., „Šilo“ tiltu, ir turimą vaizdo medžiagą pateikti el. paštu dainora.kucauskaite@policija.lt.

„Šeimos ir policijos vardu dėkojame visiems, šiandien prisijungusiems prie fizinės Mato paieškos. Paskutinę paieškos grupę paleidome 18.10 val., dauguma jau grįžo“, – antradienį po darbų buvo rašoma „Facebook“ grupėje „Mato paieška“.

Pildoma

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas