Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10:58 /13:19

Dingo Matas Kalinauskas: policija prašo įrašų iš vairuotojų, viešina nuotraukas, skelbiama visuotinė paieška

Vilniuje antrą parą vis didesnėmis pajėgomis ieškoma naktį iš sekmadienio į pirmadienį dingusio 15-mečio Mato Kalinausko. Į paieškas jau įsitraukė Raudonojo Kryžiaus, Lietuvos Šaulių Sąjungos savanoriai, paprasti nelaimei neabejingi gyventojai. Policija ir ugniagesiai gelbėtojai jau atliko pirminius žvalgybos veiksmus, pareigūnai papasakojo, kas jau atlikta ir kas planuojama. Savo ruožtu vidurdienį skelbiama, kad pradedamas masinis „gyventojų įtraukimas“.
Mato paieška
Mato paieška / 15min montažas

Antradienį nuo ryto Vilniuje toliau intensyviai ieškoma dingusio 15-mečio Mato Kalinausko. Jaunuolio paieška koncentruojama į Šilo tiltą ir Neries upės prieigas, nes čia fiksuotos paskutiniai su jaunuoliu akivaizdžiai susiję pėdsakai.

„Pareigūnai analizuoja ir miesto vaizdo kamerų įrašus, vertina visą informaciją bei bando nustatyti, apčiuopti siūlo galą“, – apie dalį atliekamų operatyvinių veiksmų 15min informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

„Pradedamas gyventojų įtraukimas“

„PRADEDAMAS GYVENTOJŲ ĮTRAUKIMAS Į MATO PAIEŠKĄ“, feisbuke antradienį po vidurdienio paskelbė paieškų koordinatorė Neringa.

Paieška sausumoje. Preliminarus grupės startas 14:00-15:00 val. (turėsime ir vėlesnę grupę apie 17:00-18:00). Šiuo metu braižome žemėlapius. Visus galinčius savanorius prašau rašyti į komentarus arba privačią žinutę, kad galite prisijungti. Jungsime ir skirstysime jus į grupes.

Paieška vandenyje. Ieškome savanorių, kurie turi motorines valtis, kurios geba plaukti upėje prieš srovę ir gali RYTOJ plaukti. Ieškome taip pat savanorių, kurie gali plaukti baidarėmis. Prisistatykite komentaruose arba privačia žinute.

KĄ SVARBU TURĖTI / ŽINOTI?

Matas vilkėjo trumpus mėlynus šortus „Jack & Jones“ su balta juostele, žydrus Nike sportbačius, juodą „Jack & Jones“ džemperį su „Jack & Jones“ užrašu per visą krūtinę. Radę betkokius daiktus jų plikomis rankomis neliesti, nuotraukas siųsti į paieskalietuvoje@gmail.com peržiūrai.

Radus bet kokius daiktus, prašoma jų plikomis rankomis neliesti, o tik fotografuoti.

Būkite pasiruošę. Gera neperšlampama avalynė, tinkami drabužiai.

Jeigu turite žiūronus – būtinai pasiimkite. Žiūronais einant stebėkite neprieinamas ir kitas pakrantės puses. Apžiūrėkite pakrantes nuo tiltų. Turėkite gerus šviesos šaltinius, jeigu planuojate eiti temstant.
Visų savanoriškai dalyvaujančių prašome įsirašyti programėlę „MANTRAILING APP“

Nuorodoje rasite naudojimosi instrukciją.

Išeksportuotus failus siųsti el.paštu: paieskalietuvoje@gmail.com

KAS ŠIUO METU VYKSTA?

  • Aktyvus policijos tyrimas.
  • Policija, Lietuvos Šaulių Sąjungos ir Raudonojo Kryžiaus savanoriai šukuoja Neries krantines.
  • PAGD valtys tikrina Neries pakrantes nuo vandens.
  • Pradedama organizuoti ir koordinuoti gyventojų įtraukimą į paieškas.

Informuos ir policija

Policijos atstovė J.Samorokovskaja užsiminė, kad bus stengiamasi suteikti visuomenei ir detalesnę informaciją, nes kol kas vieša paieška vyksta labiausiai dingusiojo šeimos ir artimųjų iniciatyva.

Pareigūnai žino, kad nuo antradienio ryto į paieškas jau įsitraukė ir Lietuvos Šaulių Sąjungos, ir Raudonojo Kryžiaus organizacijos savanoriai, o pavieniai neabejingi gyventojai ir entuziastų grupelės pagal išgales dairosi Mato jau nuo pirmadienio. Savo ruožtu ugniagesių gelbėtojų tarnyba išvakarėse atliko žvalgybą Neryje. Upė ir jos krantai patikrinti ne tik ties Šilo tiltu, bet ir kitose vietose, įskaitant miesto centrą, Žaliojo bei Baltojo tiltų prieigas.

Glaustas policijos pranešimas

Kaip ir buvo žadėjęs, popietę Vilniaus VPK paviešino konstruktyvų glaustą pranešimą: „Vilniuje artimieji ieško dingusio penkiolikmečio, kuris vakar išėjo iš namų ir negrįžo.

Nepilnamečio požymiai: apie 175 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo, trumpų pilkai rudų plaukų. Išeidamas galėjo dėvėti juodos spalvos šortus bei megztinį.

Pastebėjus nurodytų požymių asmenį, prašome nedelsiant pranešti 112 arba +370 700 56007.

Policijos pareigūnai tęsia nepilnamečio paiešką, prie pareigūnų prisijungė Raudonojo kryžiaus draugijos savanoriai, šauliai. Visi paieškos darbai vyks iki tol, kol jaunuolis bus surastas.

Informacija bus atnaujinta bei papildyta.“

Vairuotojų prašo peržiūrėti registratorius

Netrukus paviešintas papildomas pareigūnų prašymas.

Policijos pareigūnai prašo atsiliepti miesto gyventojus, vairuotojus, turinčius videoregistratorius, kurie važiavo rugsėjo 30 d. 4.20 val. - 8 val. sostinės Antakalnio g., Žirmūnų g., P. Vileišio g., Šilo g., „Šilo“ tiltu, ir turimą vaizdo medžiagą pateikti el. paštu dainora.kucauskaite@policija.lt

„Facebook“ įkūrė specialią grupę

Pirmadienio vakarą socialiniuose tinkluose sukurta speciali paskyra „Mato paieška“, kurioje pranešta, kad ieškoma 15-mečio Mato Kalinausko.

„Lieknas, 15 metų, 175 cm ūgio, vilkėjo trumpus mėlynus šortus „Jack & Jones“, žydrus „Nike“ sportbačius, juodą „Jack & Jones“ džemperį su „Jack & Jones“ užrašu per visą krūtinę“, – tokie nurodomi Mato požymiai.

Pranešama, kad paauglys praėjusią naktį išėjo iš namų ir negrįžo.

Paskutinį kartą matytas naktį 04.21 val. išeinantis iš „Lemon Gym“ sporto klubo Antakalnyje (Vilnius). Išėjęs pasuko link Šilo gatvės, kirto kelią per „Caffeine“ ir toliau informacijos apie jaunuolio judėjimo kryptį nėra.

„Ant Šilo tilto vidurio rasta kuprinė su visais jaunuolio daiktais, tad su savimi daugiau nieko neturėjo“, – rašoma paieškos paskyroje.

Tiriamos visos versijos, darbas tęsis iki rezultato

„Kreipiamės į visuomenę prašydami jūsų pagalbos. Įvykį jau tiria policija, Neryje aktyviai paiešką vykdo gelbėtojai. Jeigu eisite pasivaikščioti Antakalnyje ar aplink, palei upę jos tekėjimo kryptimi, būkite budrūs ir atkreipkite dėmesį į vandenį, pakrantes, šlaitus.

Tiriamos visos galimos jaunuolio dingimo versijos“, – rašoma feisbuko pranešime.

Vienas paieškos aktyvistų socialiniame tinkle detalizavo, kad pirmadienio vakarą Šaulių pastangomis patikrintos pakrantės tarp Šilo ir Baltojo tiltų. Be to, termo dronu praskrista ši atkarpa. „Tikimės atsiras kažkur pas draugus“, – tokia viltimi baigiamas glaustas raportas.

Nuotrauka iš „Facebook“ grupės „Mato paieška“/Įvykio vietoje
Nuotrauka iš „Facebook“ grupės „Mato paieška“/Įvykio vietoje

„Pareigūnų darbas ir paieškos veiksmai yra atliekami ir bus tęsiami iki tol, kol jaunuolis bus surastas“, – pabrėžė Vilniaus VPK Komunikacijos poskyrio vedėja J.Samorokovskaja.

Nuo 10 val. darbą Neryje tęsia ugniagesiai

„Jokių naujienų kol kas neturime, paieška tęsiama“, – BNS cituoja Vilniaus apskrities policijos atstovę Loretą Kairienę. Pasak jos, pareigūnai žvalgo upės pakraščius, peržiūri miesto vaizdo stebėjimo kamerų medžiagą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PGAD) atstovės Editos Zdanevičienės žiniomis, ugniagesiai dingusio paauglio paiešką Neryje tęsia nuo 10 valandos.

„Paieška bus vykdoma dviem etapais, upės atkarpose nuo Šilo tilto iki Olimpiečių gatvės ir iki Geležinio Vilko gatvės tilto“, – teigė E.Zdanevičienė.

Ugniagesiai žvalgybą vykdo naudodami gelbėjimo valtis, vandens motociklą, kitą įrangą.

Ugniagesiai žvalgybą upėje vykdo naudodami gelbėjimo valtis, vandens motociklą, kitą įrangą.

Dėl dingusio penkiolikmečio pirmadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas, paieškos operacijai vadovauja Vilniaus apskrities policija.

Jos duomenimis, apie dingusį paauglį pirmadienį, 8.51 val., pranešė tėvai.

Kaip nurodė L.Kairienė, ši šeima teisėsaugai nežinoma.

Ant Šilo tilto per Nerį galimai rasti 15-mečio daiktai, todėl ir pirmadienį gelbėtojai žvalgė upę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas