Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 13 /15:04

Dramatiška popietė Klaipėdos paplūdimyje: mergina išgelbėta, o jos tėvas nuskendo

Trečiadienį po pietų uostamiesčio pliaže ties Šiauriniu molu Baltijos jūrose skendo du žmonės – 42 metų vyras ir jo 16-metė duktė. Išgelbėti pavyko tik vieną.
Nelaimės vietoje
Klaipėdoje nuskendo vyras / 15min nuotr.

Apie dramatiškus šios popietės įvykius 15min pasakojo pats jų dalyviu ir, iš dalies, herojumi tapęs Tomas Bagdonas.

34 metų šiauliečiui teko išgelbėti skęstančią merginą. Kai vyras grįžo į jūrą kito skęstančio poilsiautojo, šis jau buvo paniręs.

Baltijos jūra skenduolio kūną atidavė po keliolikos minučių. Medikai tik konstatavo jo mirtį.

Šiaulietis leido laiką kopose, iš kur jūros nematyti. Jis išgirdo garsus, primenančius pagalbos šauksmą. Pasak Tomo, iš pradžių jis pagalvojo, kad galbūt čia tik išdykauja vaikai. Tačiau isteriška girdimų balsų gaida privertė poilsiautoją nueiti arčiau vandens ir pasižiūrėti, kas dedasi.

Pasak šiauliečio, gana toli nuo kranto, vandenyje maždaug už 100 metrų jis pamatė dvi galvas. Tai buvo skęstantys ir desperatiškai pagalbos prašantys žmonės. Kaip paaiškėjo vėliau – 42 metų tėvas su 16-mete dukterimi.

„Nesiruošiau maudytis, bet...“ – savo paties mintį, nė sekundės neleidusią jam dvejoti, prisiminė Tomas.

Jis šoko į vandenį ir plaukė prie skęstančiųjų.

Atsidūręs arčiau žmonių jis pamatė, kad skęsta galbūt dar nepilnametė mergina ir suaugęs vidutinio amžiaus vyras.

Gelbėtojas griebė merginą ir padėjo jai pasiekti krantą.

„Nebeturiu jėgų“, – išgirdo Tomas iš vyriškio. Tačiau tą akimirką niekuo padėti jam negalėjo, tik liepė laikytis ir pažadėjo grįžti.

Kai mergina jau buvo krante, į jūrą atsisukęs šiaulietis pamatė, kad vyriškio nebematyti.

Netrukus į nelaimės vietą bėgte atbėgo gelbėtojai. Jų stotis yra maždaug už kilometro nuo tos vietos, kur įvyko nelaimė. Ši vieta yra maždaug už 200 metrų nuo vadinamojo Šiaurinio molo – tai gelbėtojų neprižiūrima zona. Beje, trečiadienio popietę paplūdimyje kabo raudona vėliava, dėl pavojingo vėjo ir bangavimo apskritai draudžianti maudytis.

Į skenduolio paieškos vietą greitai atvažiavo ir ugniagesių gelbėtojų narai.

Netikėtai vyro kūnas išniro į vandens paviršių. Gelbėtojai staigiai ištraukė jį į krantą, tačiau atgaivinti žmogaus nebepavyko.

Paaiškėjo, kad abu siaubingą įvykį patyrę poilsiautojai – klaipėdiečiai. Tėvas su dukra trečiadienį atvyko į pliažą, mamos kartu nebuvo (ji atskubėjo tik informuota apie nelaimę).

Kaip pasakojo pati nepilnametė, ji su tėčiu maudėsi visai netoli nuo kranto, vandens buvo maždaug tik iki juosmens. Netikėtai merginą stipri povandeninė srovė, apie kurią gelbėtojai ne sykį yra įspėję poilsiautojus, ėmė traukti į jūrą. Tiek tėvas, tiek dukra plaukti mokėjo. Mergina atsidūrė pakankamai giliai, ten, kur jau teko plaukti.

Norėdamas pagelbėti jai grįžti arčiau kranto, paskui nuplaukė ir tėvas. Tačiau bangos ir srovės neleido jiems parplaukti iš jūros. Tuo tarpu jėgos seko. Tuomet, merginos laimė, pagalbos šauksmus išgirdo šiaulietis Tomas.

Nelaimės aplinkybių tyrimą tęsia Klaipėdos apskrities policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai