Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Du asmenis Laisvės alėjos muštynių byloje teismas paliko nukentėjusiaisiais

Kauno apylinkės teismas trečiadienį atmetė dviejų nukentėjusiųjų prašymus Laisvės alėjos byloje jiems panaikinti nukentėjusiųjų statusą.
Kaltinamieji teisme
Kaltinamieji teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip BNS informavo teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė, T. P. ir Ž. A. savo prašymus grindė tuo, kad jiems nebuvo padaryta jokia fizinė, turtinė ar neturtinė žala.

Tačiau teismas konstatavo byloje esant pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad asmenims padaryta fizinė žala, tai patvirtina atitinkamos išvados.

Taip pat pakoreguotos dviem kaltinamiesiems taikomos intensyvios priežiūros sąlygos.

Laisvės alėjos muštynių byloje kaltinimai nesunkiu sveikatos sutrikdymu iš chuliganiškų paskatų pareikšti septyniems asmenims.

R. S. teismas leido darbo dienomis ir valandomis išvykti iš gyvenamosios vietos Kauno mieste dirbant pagal verslo liudijimą, J. M. leista namus palikti ne ilgiau kaip dviem valandoms nustatytu laiku, abu kaltinamieji apie keliones turi pranešti intensyvią priežiūrą užtikrinančiai institucijai.

Laisvės alėjos muštynių byloje kaltinimai nesunkiu sveikatos sutrikdymu iš chuliganiškų paskatų pareikšti septyniems asmenims. Jie ikiteisminiame tyrime kaltės nepripažino, teisme dėl jos nepasisako, parodymus sutinka duoti apklausus visus proceso dalyvius.

Nukentėjusiaisiais šioje byloje pripažinti keturi asmenys.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas, kai 2023 metų rugpjūtį, dienos metu, Kauno policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad restorano lauko erdvėje Laisvės alėjoje kaukėtų vyrų grupė užpuolė prie staliuko sėdėjusius keturis vyrus ir moterį.

Užpuolikai kumščiais, metaliniais strypais, kastetais, peiliais ir kitais daiktais smurtavo prieš minėtus kavinės lankytojus. Policija šį įvykį siejo su nusikalstamų grupuočių santykių aiškinimusi, pašaliniai žmonės nenukentėjo.

Bylos nagrinėjimas keliskart atidėtas nepavykus į posėdį prisikviesti nukentėjusiųjų. Vieną iš jų teismas kovo pabaigoje nusprendė atvesdinti, bet nepavykus to padaryti, byla praėjusią savaitę atversta jam nedalyvaujant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius