Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 12 28 /10:25

Du kūdikius šiltnamyje užkasusi skuodiškė suimta teismo salėje: kalės dešimt metų

Du kūdikius pagimdžiusi, į šiukšlių maišus įkišusi ir šiltnamyje užkasusi skuodiškė ketvirtadienį išgirdo nuosprendį ir buvo suimta teismo salėje. Klaipėdos apygardos teismas už du pražudytus kūdikius moteriai skyrė dešimt metų nelaisvės. Šešis vaikus, savo ir vyro, auginanti moteris kaltę pripažino iš dalies.
Skuodiškė kaltinama pražudžiusi du kūdikius.
Skuodiškė kaltinama nužudžiusi du savo kūdikius. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Teismas konstatavo, kad moteris pagimdžiusi neketino vaikų auginti, slėpė nėštumą nuo aplinkinių, veržėsi pilvą specialiu diržu, nesisaugojo, rūkė, tikėjosi persileisti, nėštumo metu naudojo antidepresantus. Moteris tyčia nužudė kūdikius, neįsitikinusi kūdikių gyvybingumu suvyniojo į rankšluostį ir užkasė.

Už 2015 metais nužudytą kūdikį Klaipėdos apygardos teismas skyrė 8 metus nelaisvės, tiek pat metų skirta ir už 2017 metais pražudytą mažylį. Subendrinus moteriai skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė. Ji suimta teismo salėje, į kurią atvyko kartu su vyru.

Šis nusikaltimas priskiriamas prie labai sunkių nusikaltimų. Lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad moteris gailisi, taip pat, jog nurodė, kur užkasė vaikus. Be to, moters šeimoje auga šeši vaikai.

Visą kelią verkė

Šeimos bičiulis, skuodiškis Robertas Šakalys po teismo posėdžio teigė, jog ši bausmė yra žinia visoms kitoms moterims, jog tai baisus nusikaltimas.

Pats penkis vaikus auginantis skuodiškis teigė sunkiai suvokiantis kaip moteris galėjo šitaip pasielgti, mat augina du vyro vaikus, o kartu sulauktus kūdikius pražudė.

Į teismą moterį ryte vežęs R.Šakalys teigė, jog kaltinamoji visą kelią verkė. Ryte jis nedrįso eiti į namus, kur auga šeši vaikai ir vyko skaudus atsisveikinimas. Mama tikėjosi būti suimta teismo salėje, buvo pasiruošusi daiktus.

Į teismą moterį ryte vežęs R.Šakalys teigė, jog kaltinamoji visą kelią verkė. Ryte jis nedrįso eiti į namus, kur auga šeši vaikai ir vyko skaudus atsisveikinimas. Mama tikėjosi būti suimta teismo salėje, buvo pasiruošusi daiktus.

Pasak prokuroro Arūno Saunoriaus, prašusio skirti 12 metų laisvės atėmimo bausmę, teismas moterį nuteisė tinkamai. Kaltę ji pripažino iš dalies, neatrodė, jog gailėtųsi nuoširdžiai ir pasakojimai, jog ketino atiduoti kūdikius į gyvybės langelį neatrodė įtikinami, nes moteris to nepadarė.

Pražudė du kūdikius

2015 metų pavasarį skuodiškei gimė berniukas. Nėštumą moteris slėpė, veržė pilvą diržu, rūkė, vartojo alkoholį ir tikėjosi persileisti. Apie nėštumą moteris neinformavo ir medikų, kurie jai tais pačiais metais atliko stuburo operaciją. Moteris vartojo stiprius raminamuosius vaistus.

Spalio mėnesį gulėdama karšto vandens vonioje skuodiškė pagimdė berniuką. Neįsitikinusi, ar šis gyvas, vaiką suvyniojo į rankšluostį, įkišo į šiukšlių maišą ir laikė po vonia, o vėliau, vakare, užkasė netoli esančiame šiltnamyje.

Panaši situacija pasikartojo ir 2017 metų pavasarį. 34-erių moteris taip pat slėpė nėštumą, veržė pilvą diržu, dėvėjo laisvus rūbus ir tiek šeimai, tiek kaimynams bei socialinei darbuotojai neigė esanti nėščia, teigdama, jog šie klausimai jai jau pabodę. Kovo 7 dieną vonioje ji pagimdė mergaitę, laikė vandenyje kurį laiką, o vėliau suvyniojo į rankšluostį, įdėjo į maišą ir užkasė.

Pareigūnams sulaukus skambučio apie įtarimus dėl nėščios moters, tačiau neegzistuojančio kūdikio, moteris atkasė užpernai šalia šiltnamio pakastą naujagimį – surinko palaikus, sudėjo į plastikinį maišelį ir nunešė į malkinę. Planavusi palaidoti ir paslėpti nusikaltimą to padaryti ji nespėjo – atvyko pareigūnai. Tuomet ir paaiškėjo, kad šiltnamyje aptiktas užkastas naujagimis – ne vienintelė auka.

Neigė nėštumus

„Kai gimė 2015 metais, aš buvau paėmusi ant rankų, nerodė gyvybės ženklų, pasimečiau. 2017 metais, kai gimė, bijojau paimti ant rankų. Buvau skaičiusi, kad kūdikis turėjo iškilt į vandens paviršių, kai gimė, o jis neiškilo. Pasimečiau, nebesuvokiau, ką darau“, – teisme aiškino skuodiškė, tikindama, jog nei pirmą, nei antrą kartą nesuvokė, ką daro, ir labai gailisi.

Anot jos, vyras klausdavo, ar ši esanti nėščia, tačiau ji paneigdavusi.

„Iš pat pradžių neklausė, paskutinį mėnesį daugiau, pasakiau, kad nuo mineralinio vandens toks pilvas, o paskui pasakiau, kad vyko persileidimas“, – pasakojo skuodiškė.

Įtarimų sukėlė giminaitei

Teisme liudijusi skuodiškės teta teigė pavasarį nuvykusi į metines ir pamačiusi dukterėčią apkūnią, dėvinčią plačią palaidinę, nors nieko neklaususi, tačiau supratusi, kad ši laukiasi. Vėliau, mirus brolienei, laidotuvių metu pastebėjusi, jog pilvo nebėra.

„Galvoju, kaip čia yra, kad nėra to vaiko. Taip ir buvo. Nuvažiavome su broliu namo, dukra atvyko, sakom, ką darysim, tokie dalykai vyksta čia. Sakome, reikia pranešti“, – pasakojo teta, kurios dukra pranešė pareigūnams apie galimai nužudytus kūdikius. Paaiškėjo, jog iš tiesų moteris buvusi nėščia ir kūdikius pražudė.

Klaipėdos apygardos teisme liudijęs skuodiškės vyras teigė, jog žmona apie nėštumus jam nesakė, o paklausta neigdavo.

Moters sutuoktinis teisme teigė apie nusikaltimus sužinojęs tik iš pareigūnų.

„Nežinojau, buvo šokas, kai sužinojau“, – sakė vyras, tvirtinęs, jog žmona gynėsi, esą pilvas didelis dėl gausaus kiekio mineralinio vandens. Jo sutuoktinis pirkdavęs iš tiesų daug, pakuotėmis. Skuodiškis teigė lietęs žmonos pilvą, tačiau kūdikio judesių nejautęs.

Klaipėdos apygardos teisme liudiję kaimynai, giminaičiai ir kiti liudytojai vieningai teigė, jog skuodiškė į klausimus esanti nėščia neigė, tačiau tiesa juos pašiurpino, mat niekas netikėjo, jog jauna, savo vaikais besirūpinanti ir gana tvarkingai gyvenanti šeima slepia tokią šiurpią paslaptį.

Prokuratūra Skuodo rajono gyventoją Giedrę K., kuri kaltinama pasikėsinimu nužudyti du savo kūdikius, siūlė įkalinti 12 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne