Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvi avarijos – tas pats scenarijus: „Opel“ ir „Škoda“ sudužo ant apledėjusių tiltų

Ketvirtadienio rytą Panevėžio bei Pasvalio rajonuose pasipylė eismo įvykiai, skelbiantys apie pirmąsias šaltuko grėsmes. Du automobiliai skirtingose vietose sudužo tuo pačiu stiliumi – paslydo ant šerkšnu padengto asfalto ir trenkėsi į tilto atitvarus.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Pirmasis ketvirtadienio ryto incidentas įvyko Velžyje, ant tilto per Nevėžį. Vaikus į ugdymo įstaigą ryte vežusi mama nesuvaldė savo „Opel“ ir rėžėsi į metalinius atitvarus.

Moteris tikino, kad važiavo nedideliu greičiu, tačiau vasarinės „Opel“ padangos nenorėjo klausyti vairuotojos komandų, mat tiltas buvo apledėjęs.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Avarijos vietoje

Per avariją žmonės nenukentėjo, vaikai ugdymo įstaigą pasiekė kitu automobiliu, o moteris ant tilto liko laukti kelininkų.

Netrukus ant to paties tilto įvyko dar viena avarija. Sudužusį „Opel“ pamatęs čia pristabdė „Toyota“ visureigio vairuotojas. Tuomet jam į galą atsitrenkė sustoti nespėjusi lengvojo automobilio „Toyota“ vairuotoja. Šie eismo dalyviai pasitraukė nuo tilto ir ėmė pildyti eismo įvykio deklaraciją.

Galiausiai, sulaukusi kelininkų, deklaraciją su jais užpildė ir „Opel“ vairuotoja.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Avarijos vietoje

Tokiu pačiu scenarijumi avarija įvyko ir kelyje Pumpėnai-Pušalotas. Ant tilto per Lėvenį savo automobilį į atitvarus sudaužė „Škoda“ vairuotojas.

Vyras pasakojo, kad pirmiausia ant tilto pradėjo čiuožti galinė automobilio dalis. Po smūgio į atitvarą prakiuro priekinė padanga, „Škoda“ apsisuko ir į metalines konstrukcijas rėžėsi kita puse.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Avarijos vietoje

Per šią avariją žmonės irgi nenukentėjo. Į avarijos vietą atvyko policija ir kelininkai. Avarijos kaltininkas su kelininkais taip pat užpildė eismo įvykio deklaraciją.

Įvykio vietose kalbinti kelininkai atskleidė, kad kol kas kelių nebarsto, tačiau nuolat stebi situaciją ir yra pasiruošę bet kurią akimirką į darbą išsiųsti techniką.

Vairuotojams primenama, kad šaltuoju metu periodu pirmiausia slidi danga formuojasi būtent ant tiltų ir viadukų, tad šias atkarpas vairuotojai privalo įveikti itin atsargiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento