Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviem nužudymais kaltinamas Aurimas Jaruševičius Alytuje teisiamas už nepilnamečio sumušimą

Pirmadienį Alytaus rajono apylinkės teisme svarstyta viešosios tvarkos pažeidimo byla. Kaltinimai pasivijo Aldą Perlaitį ir Aurimą Jaruševičių. Pastarasis kitoje byloje įtariamas dviem nužudymais: Trakų rajone dingusio sargo ir Alytaus rajone po medžio šakomis slėpto vyriškio.
 Aurimas Jaruševičius
Aurimas Jaruševičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

9 valandą ryto prasidėjęs bylos svarstymas nebuvo įprastas. Alytaus teisme, pirmame aukšte, yra vienintelė salė, kuri tiko šios bylos nagrinėjimui. Kaltinamieji buvo apklausiami nuotoliniu būdu – vaizdo konferencijos metu.

To priežastis kaltinamasis – A.Jaruševičius. Jis yra sulaikytas ir laiką leidžią Lukiškių tardymo izoliatoriuje. Devyniolikmečiui pateikti įtarimai itin rimti. Jis įtariamas nužudęs sausio 7 dieną Trakų rajone dingusį sargą. Maža to, policija sausio 10 dieną Alytaus miškelyje, po medžių šakomis rado dar nuo praėjusių metų lapkričio ieškoto vyro, lavoną. Įtarimai šio vyro žmogžudyste krito ant to paties jaunuolio pečių.

Alytuje vykusio teismo metu A.Jaruševičius ir A.Perlaitis kaltinti tuo, kad sumušė ir apiplėšė tuo metu dar nepilnametį buvusį jaunuolį. Vaikinas buvo taip smarkiai sumuštas, kad keletą dienų praleido ligoninėje. Tą jie padarė būdami neblaivūs – išgėrę apie tris litrus alaus.

Nukentėjusysis 15min sakė, kad istorija prasidėjo tada kai jaunuoliai nusprendė apsimainyti mobiliaisiais telefonais. Po kurio laiko kaltinamieji pradėjo reikalauti iš nukentėjusiojo primokėti tam tikrą pinigų sumą, dėl neva blogo telefono. Kilo konfliktas, kurio pasekmė – baudžiamoji byla.

Visa istorija įvyko dar 2016 metais. Paradoksas, tačiau šios bylos svarstymas galėjo ir neįvykti, jeigu ne patys kaltinamieji, kurie į savo pareigas pažiūrėjo pro pirštus. Iki 2017 metų rugsėjo mėnesio jie privalėjo atlyginti nukentėjusiam vaikinui po 150 eurų žalą, iš viso – 300 eurų. Taip buvo nuspręsta pirmo teismo metu, kurio metu kaltinamieji susitaikė su nukentėjusiuoju. To nepadarius, nukentėjusysis kreipėsi į teisėsaugą ir buvo atnaujintas bylos svarstymas.

Teismo posėdžio metu teisėjas su kaltinamuoju A.Jaruševičium bendravo vaizdo kameromis. Nedaugžodžiaujantis kaltinamasis atsakinėjo trumpai: „Jo“, „Taip“, „Ne“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aurimas Jaruševičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aurimas Jaruševičius

Teismui paprašius prisiminti įvykio detales A.Jaruševičius ir vėl nespindėjo iškalba.

„Sumušėm mes jį ir vsio. Daugiau nelabai ką prisimenu, neturiu ką pasakyti“, – sakė A.Jaruševičius.

Pasak A.Jaruševičiaus žalos jis neatlygino, nes tuo metu nedirbo, o kai gavo darbą nebegyveno Alytuje.

Prokurorei pasiteiravus apie šiuo metu jam pateiktus kaltinimus kitose bylose, jis negalėjo pasakyti, kuo tiksliai yra kaltinamas: „Pagal nužudymą ir bendrininkavimą nužudant, nežinau tiksliai“, – tepasakė jis.

Kartu su A.Jaruševičium į teisiamųjų suolą sėdęs A.Perlaitis iškalba taip pat nepasižymėjo. Akivaizdžiai sutrikęs vaikinas prisiminė, kad muštynės truko apie 20 minučių. Po jų auka buvo palikta gulėti ant žemės. Apie tolimesnę sumušto vaikino būklę jis nesidomėjo.

Pinigų neatlygino kaip ir A.Jaruševičius, todėl, kad jų neturėjo. Kurį laiką A.Perlaitis buvo registruotas darbo biržoje, tačiau laiku nesiregistruojant buvo iš jos pašalintas. Vėliau įsidarbino, tačiau vos porą mėnesių išdirbęs, dėl, pasak jo, per menkos algos, iš darbo išėjo savo noru. Teismui pasiklausus iš ko jis gyvena, kurį laiką pagalvojęs A.Perlaitis ištarė: „Iš tėvų.“

Visiems bylos dalyviams sutikus teismas priėmė sprendimą bylą nagrinėti pagreitinta tvarka.

Prokurorė prašė skirti realią 8 mėnesių bausmę įpareigojant kaltinamuosius būti namuose nuo 22 valandos vakaro iki 6 valandos ryto. Neatlygintinai išdirbti 60 valandų bei 6 mėnesius lankytis kursuose keičiančiuose smurtinį elgesį. Taip pat solidariai atlyginti neturtinę 300 eurų žalą.

Teismas sprendimą skelbs vasario mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai