Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai patvirtino, kad prieš savaitę autobusu po visą Lietuvą buvo vežiojamas tikras sprogmuo

Ekspertai patvirtino, kad prieš savaitę į Vilniaus autobusų stotį atvažiavusiame autobuse iš tiesų buvo aptiktas sprogmuo. Tiesa, apie jo galingumą oficialių duomenų kol kas nėra.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praėjusį šeštadienį į Vilniaus autobusų stotį atvykusiame autobuse aptikus į prieštankinę miną panašų daiktą, ant kojų buvo sukeltos visos sostinės specialiosios tarnybos.

„Aro“ išminuotojai išsuko sprogdiklį ir radinį perdavė ekspertams, turėjusiems nustatyti, ar daiktas kėlė pavojų. Penktadienį paaiškėjo, kad sprogmuo buvo tikras. Šią informaciją 15min.lt patvirtino ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo sprogmenimis ir kontrabandos kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aivaras Alimas.

„Šiuo metu mums svarbiausia yra žinoti, kad tai buvo sprogmenys. Koks sprogmenų kiekis buvo, tikrai negaliu pasakyti, kadangi išvadų savo akimis dar nemačiau“, – sakė prokuroras.

Pasak A.Alimo, ekspertams patvirtinus, kad rastas daiktas yra sprogmuo, ikiteisminis tyrimas toliau bus vykdomas taip, kaip buvo pradėtas – dėl neteisėto disponavimo sprogmenimis ir kontrabandos.

„Jei ekspertai būtų nustatę, kad ten nebuvo nė gramo sprogmenų, jei būtų paaiškėję, kad tai yra visiškas muliažas, tai ir kontrabandos nebūtų“, – sakė prokuroras.

Patvirtinęs, kad autobuse iš tiesų aptiktas sprogmuo, pareigūnas, motyvuodamas ikiteisminio tyrimo paslaptimi, kategoriškai atsisakė kalbėti apie galimus įtariamuosius.

„Šito tikrai negaliu sakyti. Apie įtariamuosius nieko nekalbėsiu“, – sakė prokuroras.

15min.lt jau skelbė, kad sprogmuo buvo vežiojamas po visą Lietuvą. Autobuso bagažo skyriuje iš Baltarusijos įvežtas į Lietuvą, sprogmuo atkeliavo į Vilnių, vėliau – į Palangą ir vėl grįžo į Vilnių.

Dėl šio incidento Muitinės departamentas Medininkų pasienio kontrolės punkte pradėjo tarnybinį patikrinimą, per kurį siekiama nustatyti, ar tinkamai buvo atliekamas autobuso, kuriuo gabentas sprogmuo, patikrinimas pasienyje. Šio patikrinimo rezultatų muitinės atstovai yra pažadėję neslėpti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas