Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekvadoras Lietuvai išdavė kvaišalus gaminusį ir jais prekiavusį Andrejų Tokerį

Lietuvis, garsių Kauno medikų sūnus Andrejus Tokeris, kuris tarptautiniu mastu buvo ieškomas už narkotikų gamybą ir prekybą Lietuvoje, slėpėsi Ekvadore. Pastarasis išdavė jį Lietuvai, skelbia Ekvadoro žiniasklaida ir policija.
Ekvadoras Lietuvai išdavė kvaišalus gaminusį ir jais prekiavusį Andrejų Tokerį.
Ekvadoras Lietuvai išdavė kvaišalus gaminusį ir jais prekiavusį Andrejų Tokerį. / Ekvadoro policijos nuotr.

A.Tokeris Lietuvos policijos pareigūnams jau buvo įkliuvęs anksčiau – jis yra atlikęs jam skirtą 11 metų laisvės atėmimo bausmę už kvaišalų kontrabandą ir disponavimą ypač dideliu narkotikų kiekiu.

2020 m. žiniasklaidoje skelbta, kad išėjus į laisvę jį vėl klampino panašūs kaltinimai – tąkart jis esą vertėsi ne tik kvaišalų kontrabanda, prekyba, bet ir pats juos gamino.

2021 m. Lietuvos žiniasklaidoje rašyta, kad į narkotikų prekybos „verslą“ jaunėlį brolį įtraukęs, kvaišalais ne tik prekiavęs, bet ir didžiulius jų kiekius pagaminęs kaunietis A.Tokeris vėl įkliuvo teisėsaugininkams ir teismo sprendimu už grotų turės praleisti 13 metų. Šį kartą jis neslėpė visą gyvenimą gaminantis narkotikus, gerai išmanantis chemiją. Be to, tuomet A.aTokeris atskleidė veikęs tarptautiniu mastu: užsienyje pagamintus kvaišalus platinęs Lietuvoje, o apsistojęs Kaune narkotikus gaminęs tiesiog viešbutyje.

Vis dėlto iki šiol įkalinimo bausmės jam pavyko išvengti. Pasak portalo Extra.ec, pabėgęs iš Lietuvos A.Tokeris slėpėsi Ekvadore, o Lietuvai jis buvo išduotas šių metų spalio 24 d.

Procedūrą atliko „Interpolo“ nacionalinis padalinys, kuris A.Tokerį palydėjo iš Pičinčos laikinojo vyrų laisvės atėmimo centro, esančio Kito mieste, į Mariskal Sukrės tarptautinį oro uostą, kur jis buvo įsodintas į lėktuvą, skrendantį į Lietuvos sostinę Vilnių.

Ekvadoro policija savo „X“ paskyroje paskelbė, kad Andrejus T., išduotas Ekvadoro išduotas Lietuvai. Nurodoma, kad jis buvo ieškomas mūsų šalies institucijų dėl nusikaltimo, susijusio su neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis bei kontrabanda.

Minėtas Ekvadoro portalas skelbia, kad A.Tokeris buvo sulaikytas Lietuvoje 2020 m., tačiau tyrimo laikotarpiu buvo paleistas už 15 tūkst. eurų užstatą, o tuomet jis pasinaudojo galimybe pabėgti. Galiausiai tų pačių metų gruodžio 21 d. jis buvo nuteistas, tačiau buvo pabėgęs iš šalies. Jis turėjo atlikti 13 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią Kauno apygardos teismas jam skyrė už „neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų ir kontrabandą“.

Anot poralo, A.Tokeris buvo sučiuptas 2024 m. kovo 19 d. Montanitos miestelyje, Ekvadore.

15min kreipėsi į Lietuvos oro uostus su klausimu, ar šią savaitę iš tiesų į Lietuvą buvo pargabentas A.Tokeris, tačiau jų atstovai tokios informacijos neturėjo. Lietuvos policija taip pat pasiūlė kreiptis į Generalinę prokuratūrą. Pastarosios komentaro kol kas nesulaukėme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai