Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eržvilko gyventojos drama: moteris padegė namus ir persipjovė venas

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino karščiausius praėjusios paros įvykius. Itin dramatiški dalykai dėjosi Jurbarko rajone, kur gyvena jau seniai nesutramdoma padegėja, ugnį nukreipianti į save.
Gaisras
Asociatyvinė iliustracija: gaisras / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašyti 34 gesinti gaisrai ir 23 atlikti gelbėjimo darbai. Žmonių aukų vakarykščiuose gaisruose buvo išvengta, o ugniagesiai įvairiose nelaimėse išgelbėjo 3 žmones, pažymima PAGD atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Vienas individualus medinis gyvenamasis namas trečiadienio pavakary užsidegė Jurbarko rajono Eržvilko miestelyje. Gaisras kilo kambaryje, kur apie 40 metų namo šeimininkė padegė sukrautas šiukšles ir persipjovė sau venas. Ugniagesiai užgesino gaisrą, o iškviesti medikai suteikė pirmąją pagalbą moteriai ir perdavė ją policijos pareigūnams. Įvykis tiriamas.

Beje, Jurbarko rajono laikraštis „Šviesa“ neseniai rašė, kad Eržvilko Ramiojoje gatvėje nei šios moters kaimynai, nei gaisrininkai ramybės neturi jau seniai. Vien šią vasarą ugniagesiai ten vyko mažiausiai tris kartus, o padegimų būta ir anksčiau.

Kaip rašė „Šviesa“, birželio 4-osios pavakare Eržvilke, Ramiojoje gatvėje, ugniagesiams gerai žinomame V. G. name plykstelėjo ugnis. Ugniagesiai tuomet tvirtina, kad šis namas degė jau ne pirmą kartą. Kai birželio 4-ąją apie 18 val. atskubėjo gaisrininkai, ugnis buvo pradėjusi plisti namo viduje – apdegė dalis namų apyvokos daiktų, aprūko sienos. Ugniagesiai bekylantį gaisrą užgesino.

Birželio 7-ąją 16.46 val. namo savininkė pranešė, kad vėl dega jos namas. Šįkart iš Jurbarko, Eržvilko ir Gaurės kaukdamos sulėkė gaisrinės – ugniagesiai vėl rado degantį kambarį.

Dar nespėjusią įsisiautėti ugnį jie užgesino greitai, o pasikalbėjus su namo savininke paaiškėjo, kad gaisrą sukėlė ji pati. Ugniagesiai nebežino, ką daryti su nuolat padegamu namu. Dėl to labiausiai sunerimę moters kaimynai – vieną kartą ugnis gali persimesti ir į jų sodybas. Panašu, kad savo namus padegančiai moteriai galbūt reikia ne vien ugniagesių pagalbos, buvo svarstoma vietinėje spaudoje.

Ne itin ramiai ugniagesiams ir gyventojams susiklostė trečiadienis ir kitose Lietuvos vietovėse.

Praėjusią naktį Telšių rajono Žylakių kaime dėl neatsargaus žmonių elgesio užsiliepsnojo individualus vieno aukšto gyvenamasis namas. Per gaisrą nudegė pastato stogas, išdegė vidus ir ten buvę namų apyvokos daiktai. Iš namo buvo išneštas dujų balionas.

Pasvalio rajono Putriškio kaime vakar vakare dėl elektros instaliacijos gedimo užsiliepsnojo medinė vasaros virtuvė. Gaisro metu nudegė pastato stogas, išdegė sienos, apdegė viduje buvęs bitininkystės inventorius.

Vakar vakare Varėnos rajono Daržininkų kaime užsidegė ūkinis pastatas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, pastato stogas jau buvo įgriuvęs. Ugnis sunaikino ne tik stogą, bet apdegė ir pastato sienos, sudegė viduje buvęs šienas ir namų apyvokos daiktai. Gaisro priežastys aiškinamos.

Taip pat vakar vėlai vakare Marijampolės savivaldybės Ožkasvilų kaime užsiliepsnojo irgi medinis ūkinis pastatas. Per gaisrą nudegė pastato stogas, perdanga ir dalis sienų, gaisre žuvo 3 kiaulės ir 50 vištų, sudegė grūdų malūnas ir įvairūs namų apyvokos daiktai. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

Dar vienas ūkinis pastatas degė šiąnakt Vilniaus rajono Kalvelių kaime. Ugnis ir čia nudegino pastato stogą, išdegė vidus ir joje buvę ūkio reikmenys, nuo ugnies buvo išgelbėtas šalia stovintis kitas ūkinis pastatas. Gaisro priežastys tikslinamos.

Taip pat ketvirtadienio naktį Vilniuje, Justiniškių gatvėje, liepsnojo lengvasis automobilis „Mazda 626“. Per gaisrą išdegė mašinos salonas. Įvykis tiriamas.

Dar vienas lengvasis automobilis praėjusią naktį degė Kaune, Laumėnų gatvėje. Gaisro metu išdegė automobilio „Chrysler Stratus“ salonas. Ugnį užgesino patys gyventojai. Įtariamas padegimas. Įvykis tiriamas.

Psichologinės pagalbos telefonai
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Vaikų linija www.vaikulinija.lt 116 111 Kasdien 11.00–21.00 val.
Jaunimo linija www.jaunimolinija.lt 8 800 28888 Visą parą
Vilties linija, psichologinė pagalba suaugusiems www.kpsc.lt 116 123 Visą parą
Pagalbos moterims linija 8 800 66366 I–V 10.00–21.00 val.
„Linija doverija“ (pagalba teikiama rusų kalba) 8 800 77277 I–V 16.00–20.00 val.
Dingusių žmonių šeimų paramos centras

8 800 26161,

(8 5) 277 3135

I–V 8.00–16.00 val.,

Visą parą
 

Panevėžio paguodos telefonas (8 45) 500 965 I–V 20.00–8.00 val.
Vilniaus moterų namų krizių centras 8 800 22008 I–V 9.00–17.00 val.
Vaiko raidos centras (8 5) 275 7564 Visą parą

Pokalbiai 8-800 linija yra nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas