Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europolas kartu su aviakompanijomis surengė visą Europą apėmusią operaciją prieš vogtomis bankų kortelėmis lėktuvo bilietus perkančius sukčius, Vilniuje sulaikyti trys įtariamieji

Europos teisėsaugos institucijos, bendradarbiaudamos su aviakompanijomis ir padedamos Europos kovos su elektroniniu nusikalstamumu centro, visoje Europoje surengė stambią operaciją, nukreipta prieš asmenis, kurie lėktuvo bilietus perka pasinaudodami vogtais bankų kortelių duomenimis.
Antrankiai
Antrankiai / Reuters/Scanpix nuotr.

Kaip pranešė Europolas, operacija vienu metu ketvirtadienį vyko 38 oro uostuose 16 Europos valstybių. Teisėsaugos pareigūnai stabdė išskristi susiruošusius ir pareigūnus dominusius asmenis. Jei paaiškėdavo, kad asmenys lėktuvo bilietus įsigijo pasinaudodami vogtais kredito kortelių duomenimis, jų bilietai būdavo panaikinami, išskristi jiems neleista, o juos pačius apklausė policija.

Per šią operaciją buvo gauta duomenų apie daugiau nei 200 įtartinų mokėjimų, sulaikyti 43 asmenys.

Europolas praneša, kad trys įtariamieji buvo sulaikyti Vilniaus oro uoste. Taip pat trys asmenys sulaikyti Austrijoje (Vienos oro uoste), keturi – Vokietijoje (Frankfurto, Miuncheno ir Niurbergo oro uostuose), septyni – Graikijoje, du – Suomijoje (Helsinkio oro uoste), keturi – Airijoje (Dublino oro uoste), penki – Nyderlanduose, trys – Lenkijoje (Varšuvos oro uoste), vienas – Rumunijoje, keturi Ispanijoje (Barselonoje, Madride, Malagoje ir Maljorkoje) ir septyni – įvairiuose Didžiosios Britanijos oro uostuose.

Sulaikyti asmenys taip pat siejami ir su kitais nusikaltimais, o dabar dar bus kaltinami neteisėtu kredito kortelių duomenų platinimu, įsilaužimais į finansinių institucijų duomenų bazes, neteisėtomis finansinėmis operacijomis, narkotikų kontrabanda, nelegalia migracija, padirbtų dokumentų naudojimu, sukčiavimu.

Kai kurie sulaikyti asmenys jau buvo ieškomi Europos teisėsaugos institucijų, jiems buvo išduoti Europos arešto orderiai.

Šiai operacijai buvo rengiamasi keletą mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito