Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fabijoniškių padegėjo pagavimo perspektyvos niūrios – neįdomu niekam, išskyrus ugniagesius

Kai gegužės 28-osios naktį eilinį kartą Vilniaus Fabijoniškių rajone liepsnojo konteineriai, puse lūpų prabilta apie padegėjo siautėjimą. Ugniagesiams tai jau tapo rutina – čia panašūs incidentai vyksta jau beveik metus, tačiau kada tai baigsis neaišku, nes nors Vilniaus savivaldybė ir susirūpinusi dėl situacijos, policija didelių perspektyvų sugauti padegėją nemato.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min skaitytojo nuotr.

Anot ugniagesių, padegėjas jau beveik metus terorizuoja Fabijoniškių rajoną, viskas prasidėjo nuo padangų. Ypač stebina padegėjo pomėgis uždėti padangą ant medelio ir ją padegti.

„Dabar priėjo prie konteinerių. Visi gaisrai vyksta tose pačiose vietose, kas pora valandų, sakau, nes pats dirbu ugniagesiu ir tenka kiekvieną budėjimą važiuoti tose pačiose vietose padangas gesinti.

Dabar, matau, perėjo prie konteinerių, apetitas išaugo. Štai jums ir gyvas pavyzdys – niekas nesiima jokių veiksmų, kad sustabdyti šį šiknių. Matomai laukia, kada padegėjo padegtas butas ar namas nusineš kokią gyvybę, tada pakrutins bulkas kažką daryti“, – mintimis po 15min pasirodžiusios publikacijos dalinosi vienas ugniagesys.

VIDEO: Nufilmuota, kaip ugniagesiai gesina sostinėje degančius konteinerius

Jis svarstė, kaip įmanoma nesugauti kaskart tose pačiose vietose grėsmę keliančio žmogaus ir laukti, kol jo siautėjimas nusineš gyvybes.

„Fabijoniškių rajono gyventojai, nebūkite abejingi, padėkite sumedžioti šią padugnę, pasirūpinkite savo turto ir gyvybių saugumu. Pastebėję naktimis įtartiną senuką, praneškite policijai. Patys išsiaiškinom, kad galimai tai senukas siautėja. Ne vienas liudininkas yra tai patvirtinęs, kad matė prieš mums atvažiuojant senyvo amžiaus žmogystą“, – ragino jis.

Tūkstantiniai nuostoliai

Kiek kainuoja tarnybų darbas gesinant tokius gaisrus, sunku suskaičiuoti, tačiau vien pirmadienį keturi sudegę konteineriai verti 3 tūkst. eurų.

Kaip 15min sakė Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Atliekų tvarkymo programos įgyvendinimo skyriaus vedėjas Valdas Juodis, artimiausiu metu planuojama į pagalbą pasitelkti autonomines stebėjimo kameras, jų dėka jau pavyko nubausti ir ne vieną pažeidėją.

Anot jo, tikimasi pagalbos ir iš policijos, nes tokie padegimai – visuotinai pavojingi.

„Dėl kaltųjų asmenų nustatymo ir patirtos žalos atlyginimo Vilniaus miesto savivaldybė jau artimiausiu metu kreipsis į policiją, nes tai yra ne kas kita kaip turto sunaikinimas ir už tokią veiką taikytina ne administracinė, o baudžiamoji atsakomybė“, – minėjo V.Juodis.

Tyrimo perspektyvos menkos

Tuo tarpu Vilniaus apskrities policija po padegtų konteinerių ir šįkart nepradėjo ikiteisminio tyrimo.

„Ikiteisminis tyrimas dėl padegtų konteinerių nėra pradėtas, policijos tyrimas tęsiamas, tačiau jo perspektyvų optimistiškai vertinti negalėtume“, – rašoma policijos atsakyme.

Įtariamieji kol kas nėra nustatyti ir neaišku, kas jie tokie, todėl policija tikisi gyventojų įsitraukimo.

„Labai norėtųsi tikėtis gyventojų pagalbos – pastebėjus tokius padangų, konteinerių padegėjus ar panašius niekdarius įsidėmėti jų išvaizdą (dar geriau – filmuoti ar fotografuoti), pasišalinimo kryptį – jei spėja pasprukti; apie viską kuo skubiau pranešti policijai“, – informavo Vilniaus policijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?