Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaisras uteniškių namuose: detektorius pažadino Nedą – Nedas išgelbėjo visą šeimą

Drąsus paauglio poelgis išgelbėjo visą šeimą, skelbia Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba „Facebook“ profilyje. Pranešimas apie 16-mečio pagerbimą penktadienį viešinamas ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento svetainėje.
Pagerbtas Utenos gyventojas
Savo mamą ir penkiametį broliuką per gaisrą išgelbėjusio 16-mečio uteniškio Nedo pagerbimas Utenos PGT būstinėje. / VPGT nuotr.

Utenos priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje už drąsų poelgį buvo apdovanotas šešiolikmetis Nedas Čekanavičius, gaisre išgelbėjęs savo mamą ir penkiametį broliuką. Rugsėjo 21 d. jaunuoliui buvo įteikta Utenos rajono savivaldybės mero padėka ir dovana bei Utenos PGT kolektyvo dovana.

Šių metų rugpjūčio 24-ąją prisnūdusį Nedą prižadino buto koridoriuje pradėjęs šaižiai pypsėti autonominis dūmų detektorius. Jis pamatė, kad bute daug dūmų, o šalia jo, ant lovos, esančios virtuvėje, sėdi jo jaunesnysis brolis. Šešiolikmetis nubėgo į kambarį, kur miegojo mama ir pamatė, kad kilo gaisras. Nedas pažadino ją, ir visi kartu išbėgo į lauką kviestis pagalbos.

Gaisro daugiabutyje Smėlio gatvėje metu išdegė kambarys, aprūko kitos patalpos. Šeimą išgelbėjo ne tik greita Nedo reakcija, bet ir tai, kad jie turėjo dūmų detektorių, kuris kilus gaisrui ir pažadino jį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas