Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 28 /09:07

Garsiam advokatui Laimonui Marcinkevičiui – kaltinimai pedofilija: iškeltos jau dvi bylos

Garsiam Lietuvos advokatui Laimonui Marcinkevičiui iškeltos dvi bylos dėl įtarimų seksualine prievarta. Vaikų vasaros stovykloje keturiolikmetė patyrė seksualinę prievartą, dėl to prokurorai jam yra pateikę kaltinimus, ir tai jau ne pirma advokatui iškelta byla, rašo delfi.lt.
Laimonas Marcinkevičius
Laimonas Marcinkevičius

Portalo duomenimis, teisininkas, šiuo metu laikinai išbrauktas iš advokatų sąrašo, kaltinamas seksualiai smurtavęs prieš nepilnametes vasaros stovyklose 2018 ir 2021 metais.

L.Marcinkevičių iš praktikuojančių advokatų sąrašo Lietuvos advokatų taryba nusprendė išbraukti nuo 2022 metų.

Portalo žiniomis Laimonas Marcinkevičius, dirba Vilniaus centre įsikūrusioje verslo ir mokesčių advokatų kontoroje Marcinkevičius ir partneriai JURIDICON. 47 metų L.Marcinkevičius yra apsigynęs daktaro disertaciją.

Pirmoji istorija, dėl kurios teisininkas turi nemalonumų, nutiko dar 2018 m. rugpjūtį – tuo metu žiniasklaidoje mirgėjo pranešimai apie teisininką iš Vilniaus, kuris buvo atvykęs į šalia Klaipėdos organizuotą vasaros stovyklą. Čia jis paprašė leisti pernakvoti, o vėliau, pritaikęs progą, pradėjo bendrauti su mergaitėmis.

Po šio įvykio į areštinę uždarytas teisininkas čia ilgai neužsibuvo – netrukus buvo išleistas į laisvę, nors nepilnametės savo pasakojimus patvirtino ikiteisminio tyrimo teisėjams, rašo delfi.lt.

2021 m. liepą advokatas atvyko į kitą vaikams ir suaugusiems organizuotą sporto vasaros stovyklą. Čia apie patirtą seksualinę prievartą vėliau stovyklos organizatoriams papasakojo 14 metų mergaitė.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas teisininkas, Delfi.lt žiniomis, kategoriškai kratėsi jam mestų įtarimų dėl galimai panaudotos seksualinės prievartos prieš nepilnametę ir tikino, kad tą naktį jis miegojo savo kambaryje, niekur iš jo nebuvo išėjęs, net naktį nebuvo prabudęs.

Teisininkas kaltę neigia ir baudžiamojoje byloje, kuri yra iškelta dėl įvykių vasaros stovykloje prie Klaipėdos.

Pasak delfi.lt, L.Marcinkevičiui Vilniaus apygardos prokuratūra dėl įvykių Trakų rajono stovykloje yra pateikusi kaltinimus dėl seksualinio prievartavimo bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Baudžiamoji byla jau daugiau kaip metus yra nagrinėjama teisme, tačiau nuosprendžio dar reikės palaukti, nes atsakomybėn patrauktas kaltinamasis dėl ligos ne kartą neatvyko į posėdžius, be to, jis nuo bylos bandė nušalinti valstybinį kaltinimą palaikiusią prokurorę bei kaltinimų pagrįstumą nagrinėjantį teisėją.

BNS primena, jog vaiko teisių gynėjai kartu su darbo inspektoriais anksčiau šį mėnesį pranešė tikrinsiantys, ar vaikų vasaros stovyklose dirbantys asmenys nėra teisti dėl seksualinių ar sunkių nusikaltimų.

Tokia akcija rengiama pirmą kartą.

Dirbantys su vaikais negali būti teisti dėl seksualinio pobūdžio, taip pat sunkių arba labai sunkių nusikaltimų, ir darbdavio pareiga patikrinti, ar darbui su vaikais samdomi ar savanoriaujantys žmonės nėra padarę tokių nusikaltimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas